Hirdetés
. Hirdetés

A Lenovo esete a hírszerzőkkel

|

Állítólag a gyártó PC-iben hátsó kapukat találtak a biztonsági szakemberek.

Hirdetés

A The Australian Financial Review információi szerint az amerikai, ausztrál, brit, kanadai és új-zélandi hírszerzés munkatársai már a kétezres évek közepe óta nem használhatnak Lenovo számítógépeket a titkos és szigorúan titkos minősítésű hálózataikon, miután a biztonsági szakértők különféle hátsó kapukat találtak a tesztelt termékekben.


Sajnos a részletek nem ismertek, ám a beszámoló alapján a hátsó kapuk a számítógépek különböző lapkáinak szoftvereiben (firmware) voltak, nem pedig a hozzájuk adott operációs rendszerben. Az ügy érdekessége, hogy a Lenovo eddig nem is kívánta megszerezni az efféle hálózatokon való használathoz szükséges megbízhatósági tanúsítványokat, továbbá nem tudott a számítógépeivel kapcsolatos tilalomról.


Megemlítendő, hogy az ausztrál üzleti portál mostani beszámolójának publikálása előtt pontosan egy héttel jelentetett meg egy cikket, miszerint a Huawei beszámol a kínai kormánynak az általa épített hálózatokról, továbbá hátsó kapukat helyezhet el az infrastruktúrákban.

Frissítés!

Időközben az amerikai Védelmi Minisztérium helyesbítésre szólította fel az Australian Financial Review-t, mivel mint állítják, a DoD-nél nincsenek hivatalosan tiltólistán a Lenovo számítógépei. Az AFR elismerve, hogy téves információt közöltek, helyesbítést adott közre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.