Hirdetés
. Hirdetés

Nő az online tartalmak jogszerű használata hazánkban

|

Egyre több fiatal használ jogszerű online forrásokat a digitális tartalmak eléréséhez a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szerint.

Hirdetés

Hirdetés

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) legfrissebb, a 18 és 26 év közötti korosztály digitális tartalmakkal kapcsolatos szokásait vizsgáló felmérése szerint a streaming szolgáltatások elterjedésével visszaszorultak az illegális letöltések. 2017-hez képest az illegális letöltések aránya 64 százalékról 43 százalékra csökkent.

A felmérésből az is kiderült, hogy megnégyszereződött (16 százalék) azok száma, akik semmilyen illegális módon nem töltenek le online tartalmakat. A kutatás szerint a kalózkodók főleg az egyszerű és gyors hozzáférés miatt töltenek le illegálisan tartalmakat (78 százalék), de az ingyenesség is szerepel a motiváló tényezők között (75 százalék).

A filmeknél 2017-ben a fiatal felnőttek 64 százaléka választotta az illegális letöltést, ami 2020-ra 45 százalékra esett vissza. A különböző ingyenes streaming platformok használata is visszaszorulóban van, arányuk 8 százalékponttal 44 százalékra csökkent, míg az előfizetéses szolgáltatásokat használók aránya 19 százalékról 34 százalékra emelkedett.
   

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.