Hirdetés
. Hirdetés

Noteszgépek éjjel-nappal

|

Milyen notebookra vágynak az üzletemberek? A Fujitsu új Lifebook és Celsius modelljeivel, valamint új Stylistic táblagépével megpróbál a kedvükben járni.

Hirdetés

Világtendencia, hogy a korábban főként magáncélra használt mobileszközök egyre nagyobb teret nyernek az üzleti világban is. Magától értetődő, hogy a gyártók úgy alakítják termékportfoliójukat, hogy a lehető legjobban megfeleljenek ezen piaci elvárásoknak. Jól példázza ezt a törekvést a Fujitsu új üzleti notebook kínálata - fogalmazott a termékek budapesti bemutatásán Christian Bock, a Fujitsu mobiltermékekért felelős európai üzletfejlesztési igazgatója.

Az új Lifebook modellek az Intel energiahatékony, második generációs Core processzortechnológiájával dolgoznak. Újdonság a 0 wattos váltakozó áramú adapter, amely használaton kívül teljesen kikapcsol, valamint védi a noteszgép akkumulátorát a túltöltés ellen. További újdonság az USB-töltési üzemmód, amely a notebook kikapcsolt állapotában is lehetővé teszi például a mobiltelefon töltését.

Fujitsu Stylistic q550 tablet
Fujitsu Stylistic q550 tablet
Christian Bock külön kitért a Fujitsu új, ultrakönnyű táblagépére, a Stylistic Q550-re, amely egésznapos akkumulátor-üzemidőt nyújt. A kényelmes használat érdekében az eszköz súlyelosztása egyenletes. A fejlesztők gondoltak a hackelési kísérletek elleni védelemre, valamint a tablet elvesztése és ellopása esetén szükségessé váló adatvédelemre is. Megdöbbentő, de hetente csak a repülőtereken 16 ezer notebookot veszítenek el vagy lopnak el.

Poros Gábor, a Fujitsu Technology Solutions Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a magyar leányvállalat mobil PC forgalmának 50 százalékos növekedését várják a 2011 áprilisában indult üzleti évben. Ez mintegy 8000 darabos eladásnak felel meg. A cég a folyó üzleti évben 22,1 százalékkal tervezi növelni árbevételét, szemben a 2010-es 12 százalékos növekedéssel. A mobil portfolió mellett fokozott hangsúlyt kapnak az adattárolók; ott az eladások 86 százalékos növelését várják. A szerverek eladásából származó árbevétel 33 százalékos növelése, valamint a szolgáltatások értékesítésének 13 százalékos bővítése a cél.

Az új mobilportfolió elemei folyamatosan jelennek meg a magyar piacon. A táblagép 1-2 hét múlva vásárolható meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.