Hirdetés
. Hirdetés

Nőtt a Synergon árbevétele

|

Jelentősen növekedett Synergon Csoport árbevétele 2006 első negyedévében, elsősorban a távközlési és az államigazgatási eszközmegrendeléseknek köszönhetően.

Hirdetés

Ugyanakkor az eredményekben a növekedés alig érvényesült: a cégcsoport több, összesen közel 100 millió forintot kitevő, a negyedévet terhelő céltartalékképzés mellett 20 millió forintos adózott eredménnyel zárta az időszakot - jelentették be a cég sajtótájékoztatóján.

A csoport árbevétel-növekedését elsősorban az anyavállalat generálta. A Synergon és a SAO együttesen 30 százalékkal növelte árbevételét, ami jórészt a távközlési szektor széles sávú hálózatainak bővítése kapcsán jelentősen bővülő igényeknek, valamint az államigazgatás egyszeri eszközmegrendeléseinek köszönhetőek. A cseh Infinity lényegesen felülmúlta a tavalyi év elején mutatott teljesítményét, és 13 százalékkal magasabb árbevételt ért el, de továbbra is veszteséges maradt. A horvátországi Span ebben a negyedévben szintén veszteséges lett, ami egyrészt a második negyedévre áthúzódó megrendeléseknek, másrészt annak köszönhető, hogy a társaság piaci pozícióinak megőrzése érdekében olyan államigazgatási projekteket is elvállalt, amelyek minimális fedezettel rendelkeznek. A Fibex eredményeit rontotta az a tény, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt a kábelezési munkák a vártnál később indultak el.

A sajtótájékoztatón bejelentették: a negyedév során a terveknek megfelelően kettévált a csoport és az anyavállalat vezetése, az új vezetők irányításával pedig megkezdődött a Synergon Csoport következő három évre vonatkozó stratégiájának kialakítása. Az új középtávú stratégiát a Synergon várhatóan szeptemberben hozza nyilvánosságra. (Az új stratégiáról a Computerworld május 16-án megjelenő 20-as számából tudhatnak meg többet a Synergon új vezetőivel készített interjúból.)

A Synergonhoz kapcsolódó hír az is, hogy május 10-én a Pannonplast Rt. bejelentette: 4,19 százalékos részesedést vásárolt a Synergon Rt-ben. A Pannonplast stratégiájnak részeként megvizsgálta a hozzá hasonlóan, közép-kelet európai szerepvállalást megcélzó tőzsdei társaságokban történő befektetések lehetőségét. A Synergonban olyan pénzügyi befektetési célpontot talált, mely mögött álló vállalat csoport profitálhat a régió kiemelt gazdasági növekedéséből és egyben diverzifikáltságot biztosít pénzügyi befektetései terén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.