Hirdetés
. Hirdetés

Növekedett az Oracle

|

Igen jó negyedéves eredményeket ért el az Oracle. A bejelentés kapcsán a cég vezetői nem kímélték a konkurenciát sem.

Hirdetés

Az elmúlt üzleti negyedévben az Oracle új alkalmazáslicencekből származó bevételei 65 százalékkal, az új adatbázis- és köztesszoftver-licencek árbevételei 23 százalékkal nőttek.

Charles Phillips, az Oracle elnöke elmondta: "Az alkalmazások terén továbbra is piaci részesedést hódítunk el az SAP-től. Az I. negyedévben az új Oracle-alkalmazáslicencekből származó bevételek 65 százalékkal nőttek, az SAP által az új licencek terén a legutóbb lezárult negyedévében elért 18 százalékos növekedéssel szemben. Beigazolódni látszik növekedési stratégiánk, hogy a felső kategóriás, iparág-specifikus, a teljes vertikumot kiszolgáló rendszerek felé terjeszkedjünk, ami ellentétes az SAP stratégiájával, akik a piacon lefelé indultak el, hogy a kisvállalatoknak adjanak el szoftvereket."

Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója: "Az I. negyedévben az adatbázis- és köztesszoftver-üzletágak értékesítésének növekedése 23 százalék volt, ami az utóbbi hét év folyamatosan jó eredményei közül is kiemelkedő. Az Oracle már rég megelőzte az IBM-et, és ma az elsőszámú adatbáziscég. Ha köztesszoftver-üzletágunk továbbra is ugyanolyan ütemben növekszik, mint ebben a negyedévben, akkor ennek az évnek a végére az Oracle már veszélyeztetni fogja az IBM első helyét a köztesszoftverek piacán."

Az eredmények részletesebben: a 2008-as első üzleti negyedévének GAAP szerint számított egy részvényre jutó eredménye 16 cent lett, ami 28 százalékkal magasabb, mint az elmúlt év azonos negyedévében. Az I. negyedéves árbevétel 26 százalékkal nőtt, elérve a 4,5 milliárd USA-dollárt, a nettó nyereség pedig a negyedév során 25 százalékos növekedés mellett 840 millió dollárra bővült. A teljes szoftverértékesítési bevétel 26 százalékkal 3,5 milliárd dollárra nőtt, ebből az új szoftverlicencek 1,1 milliárdot tesznek ki 35 százalékos bővülés mellett. Az új adatbázis- és köztesszoftver-licencek értékesítése 23 százalékkal emelkedett, az új alkalmazáslicencekből származó bevételek esetében pedig 65 százalékos bevételnövekedés volt tapasztalható. A szolgáltatások árbevétele elérte az 1,1 milliárd dollárt, ami az előző év azonos negyedévéhez képest 25 százalékos emelkedést mutat.

Az első negyedévben a nem GAAP szerinti egy részvényre jutó eredmény 27 százalékkal nőtt, elérve a 22 centet, a nem GAAP szerinti nettó nyereség pedig 25 százalékkal 1,2 milliárd dollárra emelkedett a múlt év azonos negyedévéhez képest.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.