Hirdetés
. Hirdetés

Növekszik a kereslet az adattárolók iránt

|

Az elemzők várakozásait meghaladó mértékben emelkedett az EMC adattároló-szállítójának profitja.

Hirdetés

A világ legnagyobb adattároló-eszköz szállítója, az amerikai EMC az elemzők várakozásait 2 centtel meghaladó mértékű, részvényenként 23 centes nyereséget ért el. A cég árbevétele a harmadik negyedévben 3,52 milliárd dollár volt, ami 5,3 százalékkal marad el az egy évvel ezelőttitől, de az előző negyedéhez képest emelkedést mutat.

Az elemzők szerint az EMC már elérte a recesszió okozta hullámvölgyet és immár bővülésre számíthat. Az EMC a VMware leányvállalatának jó eredményeiből is profitál, de az EMC vezérigazgatója, Joe Tucci által az idei év elején meghirdetett 7 százalékos létszámcsökkentés következtében is javult a nyereségesség.

Az EMC az év egészére 13,9 milliárd dolláro bevételre és 87 százalékos részvényenkénti nyereségre számít, ami szintén meghaladja az előzetes elemzői várakozásokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.