Hirdetés
. Hirdetés

Nyereségcsökkenés a Samsungnál

|

A Samsung nyereségcsökkenésről, ugyanakkor az óriási memória és LCD kereslet miatt bevételnövekedésről számolt be a második negyedévben.

Hirdetés

Dél-Korea legnagyobb elektronikai vállalata, a Samsung Elecrtonics az áprilistól június végéig tartó időszak során 1,6 milliárd dolárnak megfelelő nettó nyereséget ért el, míg egy évvel korábban ez a szám nagyjából 1,8 milliárd dollár volt. Az eladásokból származó bevétel 4 százalékkal emelkedett 15 milliárd dollárra.

A három hónapos időszakra leginkább az alacsony szezonális IT kereslet, a magas olaj árak, és a koreai won értéknövekedése hatott.

A síkképernyős televíziók iránti folyamatosan növekvő kereslet miatt a kijelzők üzletága 34 százalékos bevételnövekedést realizált, ám a kialakult versenyhelyzet miatt az árak túlságosan is alacsonyak, ami nagyban hatással van a nyereségre. Annak ellenére, hogy a Samsung összeladásának egyötöde a képernyők üzletágából származik, a működési profit mindössze öt százaléka származott innen.

A Samsung a világ legnagyobb LCD panel gyártója, s hogy ez így is maradjon, óriási összegeket öl új gyárakba, hogy nagyobb és olcsóbb paneleket állíthasson elő. Ezúttal egy új, 1,9 milliárd dolláros beruházást jelentettek be, amelyet a Sonyval közösen hajtanak majd végre.

Megint a chip eladások hozták a legnagyobb bevételt. A DRAM-kereslet nagyon jól teljesített, míg a NAND flash esetében ez már nem mondható el. A félvezető üzletág 4,69 milliárd dollár bevételt, illetve nagyjából egy milliárd dollár működési profitot hozott.

A mobiltelefon eladások 4 százalékos csökkenéssel 4,2 milliárd dollár bevételt hoztak. A negyedév során 26 millió új készüléket szállítottak le, a legnagyobb kereslet ezekre Indiában és a Közép-Keleten volt. A vállalat a következő negyedévben a mostaninál jobb teljesítményt vár el saját magától.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.