Hirdetés
. Hirdetés

Nyereséges negyedévet zárt a Nokia

|

Már látszik a fény az alagút végén, újból nőnek a Lumia eladások.

Hirdetés

A Google és Apple után ma reggel a régóta veszteséges Nokia is kiadta a tavalyi utolsó negyedévét taglaló pénzügyi jelentését (pdf), amely alapján ugyan éves szinten 20 százalékkal 8,04 milliárd euróra csökkent a vállalat bevétele, ám 1,08 milliárdos veszteség helyett 255 millió eurós nyereségről számolt be a finn gyártó. Sejthető módon a cég komplett 2012-es mérlege ettől függetlenül nem túl rózsás, hiszen 30,18 milliárd euró bevétel mellett 3,8 milliárd veszteséget sikerült „kitermelni”.


A tavalyi utolsó negyedévben a Nokia 4,4 millió Lumia mobilt adott el, amely a harmadik negyedéves 2,9 millióhoz képest nagy előrelépés, és meghaladja a második negyedév 4 milliós rekordját is. A vállalat külön kiemelte, hogy Észak-Amerikában az előző két negyedév 300 / 600 ezer egysége után az utóbbi három hónapban 700 ezer Windows Phone-t sikerült eladnia.


Meglepő módon az utóbbi három hónapban a cégnek 2,2 millió symbianos telefont sikerült értékesítenie, a teljesen érintőkijelzős Asha mobilokból 9,3 millió fogyott, míg az egyéb alapmobilokból 70,3 millió darab talált gazdára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.