Hirdetés
. Hirdetés

Nyereségnövekedésről számolt be a Microsoft

|

A termékkésések, vezetői átszervezések és európai jogi nézeteltérések ellenére a Microsoft közel 3 milliárd dollárnyi nettó jövedelemről számolt be harmadik üzleti negyedévéről, 16%-kal többről, mint egy évvel korábban.

Hirdetés

Az összes bevétel az időszakban elérte a 11 milliárd dollárt, ami 13%-kal több az előző évhez képest. A működési nyereség 3,89 milliárd dollárra nőtt a tavalyi 3,33 milliárdról. Ebből 397 millió jogi költségként lett elkönyvelve.

Immár ez volt a tizenötödik olyan negyedév, melynél a bevétel növekedésének aránya kétszámjegyű. A legnagyobb emelkedést az SQL szerver üzletág érte el 30%-kal. Emellett jól teljesített az Üzleti Megoldások, illetve az Otthon és Szórakoztatás üzletágak is - utóbbi foglalkozik az Xbox játékgépet.

Az Üzleti Megoldások részleg 21%-os bevétel-növekedésről számolt be, ennek ellenére a nettó működési nyereség 13 millió dolláros veszteséggel zárt. A vállalat elmondása szerint a tömeges licenszelési megállapodások száma is jól alakult, és a jövőben is további növekedésre számítanak.

A Windows Vista és az Office késésének ellenére tehát ismét sikereket könyvelhettek el. Az egész 2006-os üzleti évre, mely idén június 30-én zárul, összesen 44 milliárd dollár bevételre, illetve 17,5 milliárd dollár nettó működési profitra számítanak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.