Hirdetés
. Hirdetés

Nyesett az Intel

|

A Core 2 Duo processzor debütálásával egy időben az Intel végrehajtotta a már jóval előbb beharangozott, drasztikus árcsökkentési akcióját.

Hirdetés

A felhasználók a remények szerint hamarosan az üzletek polcán is érezhetik majd a július 27-én bejelentett nagyszabású árcsökkentés hatásait. Az Intel Pentium D 960 3,6 gigahertzes processzorának ára például a június eleji 530 dollárról 316 dollárra esett vissza.

A HyperThreading technológiát támogató Intel Pentium 4-es lapkacsalád 3,6 gigahertzes, 800 megahertzes front side busszal szerelt változatának ára 54 százalékos csökkentéssel 183 dollárra, míg a 3,2 gigahertzes modell 61 százalékos áreszállítással 84 dollárra zuhant. A 3 gigahertzes változat ára mindössze 74 dollár.

A hordozható számítógépekbe szánt processzorok árát az Intel alig, csupán 1 százalékkal igazította ki. A szerverekbe és munkaállomásokba építhető lapkák ára változatlan maradt.

A hírhez tartozik, hogy a hét elején az Advanced Micro Devices (AMD) a kétmagos Athlon 64 X2 5000+ processzorának árát 696 dollárról 301 dollárra vitte le, míg az Athlon 64 X2 4600+ 57 százalékos áreséssel érkezett meg, 558 dollárról 240 dollárig zuhanva. Ennek ellenére az Intel mostani lépése nem tekinthető válaszlépésnek, hiszen az árcsökkentési szándékot jóval korábban nyilvánosságra hozták.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.