Hirdetés
. Hirdetés

Nyolc nap, 190 millió dollár

|

A Nintendo beszámolója szerint megjelenésének nyolcadik napjára már 600 ezer darab Wii játékkonzol fogyott el Észak-Amerikában.

Hirdetés

Sikeres hét áll a Nintendo Wii konzolja mögött. A vállalat elsőként az észak-amerikai piacra vezette be az új kultuszcikket, és már meg is vettek belőle 600 ezer példányt; ehhez még hozzájárulnak a szoftvereladások, melyek tekintetében ugyancsak semmi okuk a panaszra. A legsikeresebb program a The Legend of Zelda: Twilight Princess, melyből eddig 454 ezer darab talált gazdára.

A konzolok ára 250 dollár, a Nintendo üzlete pedig összességében 190 millió dolláros forgalmat generált az első hét végére. A cég szerint a magas kereslet továbbra is a készletek időleges kimerülésével fenyeget; a Nintendo év végéig 4 millió készüléket gyárt majd le, azonban december 2-án a japán, a december 8-án pedig az európai piacon is megjelenik majd a játékkonzol, és a kezdeti eredmények, valamint a pozitív sajtóvisszhang nyomán elképzelhető, hogy ez a mennyiség sem lesz elég.

A nagy rivális Sony egyelőre nem hozott nyilvánosságra pontos adatokat, azonban sikere - legalábbis pénzügyi szempontból - a Playstation 3 premierje körüli hisztéria ellenére is minimum kérdéses. Az iSuppli elemzéséből kiderül, hogy a PS3 gyártója, a Sony minden eladott 20 GB-os konzol után 306,85 dolláros, minden eladott 60 GB-os konzol után pedig 241,35 dolláros veszteséget könyvelhet el, már ami a készülékek 805,85 és 840,35 dolláros gyártási és összeszerelési költségét, valamint 499 és 599 dolláros eladási árát illeti.

Ez önmagában nem meglepő, hiszen a konzolok eladásából származó esetleges kezdeti veszteségeket normális esetben hamar nyereségbe fordítja a kapcsolódó játékszoftverek tömegének értékesítése, ám a PS3 esetében - eddig - finoman szólva is kevés program fogyott el. Összehasonlításképpen: a kezdetben szintén veszteséget termelő microsoftos Xbox mára már darabonként 75 dolláros nyereséget termel, a Nintendo Wii pedig a hírek szerint már a legelső eladott darab után nyereséges volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.