Hirdetés
. Hirdetés

Office kontra Google: csak nyugodtan

|

A Microsoft online funckiókkal tervezi kibővíteni az Office programcsomagját, de még nem lehet tudni, mikor.

Hirdetés

Jeff Raikes, az üzleti szoftverek és szerver üzletág vezetője elmondta: a Microsoft online szolgáltatásokkal fogja kibővíteni az eddig csak asztali gépekre fejlesztett irodai programcsomagját. Raikes ugyanakkor nem részletezte, hogy konkrétan melyek lennének ezek a funkciók és azt sem, hogy mikor lesznek elérhetőek. A Financial Times úgy véli: valószínű, hogy első lépésként az Office-felhasználók a szöveges és a táblázat fájlokat oszthatják majd meg egymással online, hiszen jelenleg erre nyújtanak megoldást a Google web-alapú szoftverei. Elemzők szerint az MS Office teljesen online változatai leghamarabb három év múlva lesznek elérhetőek.

A Microsoft viszonylag kései válasza a Google webes programcsomagjára azt jelzi, hogy a redmondi óriás nem számít gyors áttérésre az asztali szoftverekről a webesekre a felhasználók részéről. Mint Raikes elmondta a Financial Timesnek: "Emlékszem, hogy valamikor az emberek azt mondták: a hagyományos kereskedelmet fel fogja váltani az online. Nos, a hagyományos kereskedelem köszöni szépen, jól van."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.