Hirdetés
. Hirdetés

Olcsó PC Google operációs rendszerrel?

|

A Los Angeles Times cikke szerint a Google és a Wal-Mart áruházlánc hamarosan közös "készítésű" olcsó PC-t hoz forgalomba: ez idáig még egy átlagos hír lenne, hiszen a nagyáruházak gyakran építenek saját, alacsony árkategóriájú konfigurációkat, viszont a lap értesülései szerint az új gépen a Google saját operációs rendszere fog futni! A hivatalos bejelentésre a cikk szerint január 6-án az amerikai CES kiállításon kerül sor.

Hirdetés

A Los Angeles Times meg nem nevezett forrásra hivatkozva közölte, hogy az olcsó konfiguráció pár száz dolláros áron lesz kapható, a tervek szerint mindenképpen olcsóbban, mint egyetlen Google-részvény (mely értéke mostanában 430 amerikai dollár körül mozog). Az olcsóság egyik legfontosabb okaként a cikk egyértelműen azt a tényt nevezi meg, mely szerint nem kell a Windows licenszek árát beleszámolni a gép árába, mivel azon a Google saját operációs rendszere fog majd futni.

Larry Page, a Google egyik alapítója és termékigazgatója állítólag a Las Vegasban megrendezett Consumer Electronics Show (CES) keretében jelenti be a konfiguráció forgalmazásának elindítását és ezzel az új operációs rendszert. A "Google rendszerről" már jó ideje keringenek híresztelések, elemzők szerint ez csakis Linux alapú megoldás lehet. A pletykák ráadásul saját, beépített web-böngészőről is szóltak.

A hírt egyelőre nem erősítette meg a Google, a Wal-Mart szóvivője pedig egyenesen kacsának tartja, bár jó néhány példa akadt már arra, hogy hivatalos cáfolat után is igaznak bizonyultak IT-pletykák, ráadásul a Los Angeles Times nem éppen ócska bulvárlap hírében áll...

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.