Hirdetés
. Hirdetés

Önkorlátozásra kérték a Netflixet és a YouTube-ot

|

Az EU szerint a szolgáltatók felelőssége is az internet működőképességének fenntartása.

Hirdetés

Hirdetés

Az Európai Unió illetékes szervei arra kérték a nagy forgalmat bonyolító tartalomszolgáltatókat, köztük a Netflixet és a YouTube-ot, hogy korlátozzák az általuk továbbított adatok mennyiségét annak érdekében, hogy valamelyest tehermentesítsék az otthonukba kényszerűlők miatt túlterhelt internetet.

Attól félnek a hatóságok, hogy a hálózat összeomlik a koronavírus-járvány miatt megugró mennyiségű streaming, online játék és távolról történő munkavégzés eredményeképpen. Ezért arra kérték a streaming szolgáltatókat, hogy a HD és 4K felbontás helyett csupán standard (SD) minőségben közvetítsék a videókat és filmeket.

Szakértők szerint az információs szupersztrádán a csúcsforgalom jelenleg immár nem estére korlátozódik, hanem déltől este 9-ig terjed.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.