Hirdetés
. Hirdetés

Optimista a Sony

|

A Sony negyedéves jelentése váratlan veszteségről számol be, az év végéig azonban a vártnál nagyobb nyereséget ígérnek.

Hirdetés

Akedvező éves előrejelzést a vállalat a digitális fényképezőgépek és síkképrenyős TV-k eladásának növelésére alapozza. A szóban forgó negyedévben a digitális fényképezőgépek eladási mutatói felfelé kúsztak, de a síkképernyős tv-k a vérre menő árverseny miatt képtelenek voltak a várt eredményt hozni. A Sony ezzel párhuzamosan csökkentette veszteségeit a játékpiacon, ahol a Nintendóval és a Microsofttal küzdenek a vezető pozícióért - erősen lefaragott a Playstation 3 előállítási költségeiből.

A Sony keddi nyilatkozata szerint 2009 márciusáig 450 milliárd jen profitra számítanak, ami 20 százalékos növekedést jelent, szemben a Reuters Estimates elemzői által várt 428 milliárd jennel. A japán exportőrök, beleértve a Sonyt, nehéz év elé néznek az erős jen, az emelkedő nyersanyagárak és a világgazdaságban érzékelhető lassulás miatt.

A Sony az első negyedévet 4.7 milliárd jen veszteséggel zárta, ami nagy előrelépés az előző évi 113,37 milliárd jenhez képest, ami a PS3 csúfos bukása nyomán keletkezett. (A Reuters elemzői legalább 27,3 milliárd jen nyereséget vártak.)

A Sony 17 millió LCD TV értékesítését tervezi 2009 márciusáig, szemben az előző év 10,6 milliós eladásával. Összehasonlításként: a Sharp 10 milliót tervez ugyanerre az időszakra, a Matsushita pedig, mely két vetélytársától eltérő módon mind LCD, mind plazmatévéket forgalmaz, 11 milliót. Hogy biztosítsa az elegendő képernyőt a Bravia tévékhez, a Sony egyharmados tulajdonjogot szándékozik szerezni a Sharp 380 milliárd jenből 2010-re elkészülő gyárában, emellett új LCD kijelző gyártósort készítenek azzal a Samsunggal, amely partnerük a kijelzők gyártásában, ugyanakkor legfőbb vetélytársuk az értékesítésben.

A Sony részvényei a negyedéves jelentés előtt 1,3 százalékot erősödtek 4850 jenre, a jelentés után pedig 23 százalékot zuhantak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.