Hirdetés
. Hirdetés

Oracle: csökkenő forgalom, növekvő nyereség

|

Februárban zárta harmadik üzleti negyedévét az Oracle, a közzétett eredmények szerint némileg csökkent az árbevétel.

Hirdetés

A május 31-éig tartó pénzügyi év harmadik negyedévében az Oracle értékesítési árbevétele csökkenést, míg üzleti eredménye szerény javulást mutatott. Bár a nyereség nem változott, az egy részvényre jutó nyereség emelkedett - tette közzé a cég.

Mint kiderült, a vállalat 9 milliárd dollár árbevételre tett szert, egy százalékkal alacsonyabbra az egy évvel korábbinál. A piac 400 millió dollárral magasabb értékesítési árbevételre számított.

Ezen belül a felhő szoftver szolgáltatások előfizetési díja 2 százalékkal, 2,3 milliárd dollárra csökkent, a szoftver licencdíj és frissítési, valamint terméktámogatási díjak bevétele 7 százalékkal, 4,3 milliárd dollárra emelkedett. A hardver üzletág bevétele pedig 869 millió dollárról 671 millió dollárra csökkent.

Az amerikai számviteli szabvány szerinti üzleti eredmény egy százalékkal, 3,3 milliárd dollárra emelkedett a negyedévben, az üzleti eredmény bruttó haszonkulcsa pedig szintén amerikai számviteli szabvány szerint 37 százalék lett. A nettó nyereség az egy évvel korábbival megegyező 2,5 milliárd dollár lett. Az egy részvényre jutó nyereség 6 százalékkal 52 centre emelkedett.

A dollár árfolyamváltozásának kiszűrésével az egy részvényre jutó nyereség egy centtel magasabb, 53 cent lett, ami 8 százalékos növekedésnek felel meg. A felhő szoftver szolgáltatások előfizetési díja a dollár-árfolyamváltozás kiszűrésével még 2 százalékkal lett volna magasabb.

"Az Oracle Cloud a létező legrobusztusabb és legteljesebb rendelkezésre álló számítástechnikai felhő platform a világon, mind az infrastruktúra (IaaS), mind pedig a platform- (PaaS), illetve alkalmazásszintű (SaaS) szolgáltatások tekintetében" - mondta az Oracle elnöke. Mark Hurd hozzátette: a harmadik negyedévben csak SaaS-bevételük száz százalékkal emelkedett.

A folyó negyedik pénzügyi negyedévben az Oracle az új szoftverlicencek értékesítésének és az internetalapú szolgáltatások díjbevételének egy és tizenegy százalék közötti növekedését várja.
A Sun Microsystems 5,6 milliárd dolláros megvásárlása, 2010 óta a részleg értékesítési árbevétele minden negyedévben csökkent és az Oracle nem is vár fordulatot a folyamatban. A folyó pénzügyi évben a részleg forgalmának 12-22 százalékos csökkenésére számít.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.