Hirdetés
. Hirdetés

Oracle kontra SAP - ipari kémkedés vagy PR-háború?

|

Az SAP elismerte, hogy egyik leányvállalata "helytelen letöltéseket" végzett a konkurens Oracle oldalairól, de az anyavállalatnak nem volt hozzáférése az anyagokhoz.

Hirdetés

Az Oracle márciusban indított pert az SAP ellen, azzal vádolva versenytársát, hogy a német cég TomorrowNow nevű amerikai leányvállalata több ezer támogatási dokumentumot töltött le jogtalanul az Oracle felhasználóinak fenntartott online felületről. Az ügyet korábban meglehetős nagyvonalúsággal kezelő SAP kedden közzétett válaszában leszögezte: a TomorrowNow felhatalmazást kapott, hogy letöltsön anyagokat az Oracle weboldalairól a leányvállalat Oracle-rendszereket is működtető ügyfelei részére. Az SAP elismeri, hogy javítások és támogatási dokumentumok "helytelen letöltésére" is sor került a TomorrowNow-nál, de ezek az információk a leányvállalat saját rendszerén belül maradtak, és az anyavállalatnak nem volt hozzáférése az Oracle szellemi tulajdonához.

Henning Kagermann, az SAP vezérigazgatója közleményben határolódott el a történtekről: "Álláspontom szerint akár egyetlen helytelen letöltés is megengedhetetlen. Nagyon sajnáljuk, hogy ez megtörtént." Az SAP hangsúlyozza, hogy korábban szándékosan úgy építette ki a kommunikációs kapcsolatot üzletcsoportjai között, hogy azok tűzfallal legyenek elválasztva egymástól, ezért az anyavállalat nem is férhetett hozzá a jogtalanul letöltött anyagokhoz.

A Reuters hírügynökségnek nyilatkozva Stefan Kuppen, a JP Morgan befektetési bank elemzője úgy vélte, hogy a most nyilvánosságra került információk szerint valóban történtek hibák a leányvállalatnál, de nem tűnik úgy, mintha szervezett ipari kémkedésről lenne szó. "Jelenleg inkább PR-harc folyik az Oracle és az SAP között, és ebből a szempontból az SAP válasza elfogadhatónak tűnik" - mondta Kuppen, hozzátéve, hogy meg kell még várni a bírósági meghallgatást is ahhoz, hogy teljes képet alkothassunk a történtekről.

Az Oracle Kagermann közleményére adott első, rövid reakciójában leszögezi, hogy immár az SAP vezetője is elismeri az illegális letöltéseket, és - az SAP-hoz hasonlóan - együttműködéséről biztosítja a hatóságokat, hogy azok mielőbb az ügy végére járhassanak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.