Hirdetés
. Hirdetés

Oracle vs SAP: jogászlegenda segíti az Oracle-t

|

Az SAP ellen indított szellemi tulajdon-perben a Microsoft híres antitröszt perében az Egyesült Államokat képviselő, széles körben elismert jogász, David Boies is a ringbe száll.

Hirdetés

Az Oracle még 2007-ben nyújtott be keresetet az SAP ellen; a gyártó szerint konkurensének egykori leányvállalatának, az Oracle alkalmazások olcsó technikai támogatásával foglalkozó TomorrowNow szakemberei illegálisan töltöttek le különféle szoftvereket a támogatói rendszerükből. Az SAP tagadta a vádakat, állítva, hogy munkatársai rendelkeztek a szükséges jogosultságokkal - igaz, egyúttal azt is elismerték, hogy történtek ?helytelen letöltések". Az Oracle jogászai szerint az illetéktelen letöltések közel egymilliárd dolláros kárt okoztak a vállalatnak.

A tervek szerint az ellenérdekelt felek szeptemberben találkoznak majd, hogy megvizsgálják a peren kívüli megegyezés lehetőségeit - ám az, hogy a rendkívül nagy tárgyalótermi tapasztalattal rendelkező Boies is csatlakozott az Oracle ügyvédeihez, arra enged következtetni, hogy a felperes mégis inkább bírósági úton szeretné rendezni a jogvitát.

Boies nem mindennapi trófeákat gyűjtött be eddigi karrierje során. A Microsoft-ügyben az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának jogi tanácsadójaként vett részt, de az egykori demokrata párti alelnököt, Al Gore-t is ő képviselte George W. Bush ellenében, a 2000-es elnökválasztás, vitatott végeredménye kapcsán.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.