Hirdetés
. Hirdetés

Osztódik a Graphisoft

|

A Graphisoft SE (Európai Uniós Részvénytársaság) bejelentette, hogy szétválik két, ugyancsak európai részvénytársasági formában működő vállalatra.

Hirdetés

Az eddigi szoftver üzletág továbbra is Graphisoft SE néven üzemel majd, és a 2005-ös év végi tőkéjének 52 százalékát tartja meg: ez 23 233 millió eurót jelent. Az új vállalat neve Graphisoft Park Ingatlanfejlesztő Európai Részvénytársaság lesz, és összesen 21,333 millió eurós saját tőkével indul.

A Graphisoft 10,6 milliós részvénycsomagja továbbra is a tőzsdén marad, de ezek a papírok a számítástechnikai cégre vonatkoznak majd. A részvények tulajdonosai viszont minden részvényük után egy új, ingatlanos papírt is megkapnak.

A szétválasztásról hivatalosan persze csak az április 28-i Graphisoft-közgyűlés dönthet, de a befektetők tegnap már igen lelkesen reagáltak a szétválás részletes tervének bejelentése után.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.