Hirdetés
. Hirdetés

Ötezer laptop iskolásoknak

|

A bécsi városvezetés többek között az iskolások otthoni tanulásához szükséges laptopokról döntött.

Hirdetés

Hirdetés

Bár az emberek egészsége a legfontosabb, Bécs sem hagyhatta figyelmen kívül a gazdasági tényezőket. Már korábban is támogatták az egyszemélyes, valamint a kis- és középvállalkozásokat, ezt az összeget pedig most tovább növelték, hogy még többen részesülhessenek belőle. Az igen közkedvelt Home Office támogatási keretet például kettőről tízmillió euróra bővítették.

Bécs © Eurocomm-PR/Regina Hügli

A bécsi iskolások májusig még biztosan otthon tanulnak majd. Azért, hogy senki se maradjon le tanulmányaiban a megfelelő eszközök hiánya miatt, Bécs ötezer, szoftverekkel ellátott laptopot biztosít a gyerekeknek, amire hárommillió eurót szán. A laptopokat kölcsönbe kapják az ötödik osztályos, vagy annál idősebb tanulók, az odaítélésről az iskolák és a Bécsi Oktatási Igazgatóság közösen döntenek. Az intézkedés a város hosszútávú digitális oktatási stratégiájának része.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.