Hirdetés
. Hirdetés

Pályázat zöldváros-projekteknek

|

Innovatív urbanisztikai ötleteikkel a főiskolai és egyetemi hallgatók külföldi körutat nyerhetnek és akár állásajánlatot is kaphatnak.

Hirdetés

Idén is meghirdette az intelligens városok innovatív energiagazdálkodási megoldásait kereső Go Green in the City nemzetközi versenyét a Schneider Electric üzleti és mérnöki tanulmányokat folytató főiskolai, mester- vagy MBA-képzésben részt vevő hallgatók számára.

Az érdeklődők 2016. április 15-ig küldheti be pályamunkáikat a világ bármely pontjáról. A francia központú vállalat a nemek közti esélyegyenlőségért száll síkra, ezért a részvétel egyetlen feltétele, hogy a jelentkező kétfős csapatok legalább egyik tagja hölgy legyen. A pályázóknak a városok energiamenedzsment megoldásaival kapcsolatos ötleteiket az öt fő témakör - stratégia és technológia, termékek újrafelhasználása és újrahasznosítása, ökokörzetek mikrohálózata, low-tech lab, határok nélkül - egyikében kell bemutatniuk.

Immár hatodik alkalommal hirdeti meg a Schneider Electric a Go Green in the City versenyt, melynek célja, hogy előmozdítsa a városok fenntartható energiafelhasználásával kapcsolatos innovációkat, és közös gondolkodásra invitálja a fiatal tehetségeket. A kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt évek során világszerte megnőtt az érdeklődés a diákok körében az intelligens városok környezettudatos megoldásai iránt. Tavaly 168 országból több mint 12 800 résztvevőt vonzott a megmérettetés, a nők aránya 57 százalék volt. Tavaly kifejezetten sok pályázat érkezett az indiai, indonéz és koreai hallgatóktól, és energiahatékony alkalmazásával a Kharagpuri Indiai Műszaki Intézet csapata vitte el a pálmát.

A csapatoknak most nem egész két hónap áll rendelkezésükre, hogy a Schneider Electric mentorának segítségével ötletükről elkészítsenek egy összefoglalót és egy videobemutatót. A kiválasztott, 12 legjobb párost 2016. július 15-én hirdetik ki, a döntőt 2016. szeptember 19. és 22. között, Párizsban rendezik meg. A győztes csapat első osztályú körülmények között utazhatja be a világot a Schneider Electric vendégeként, létesítménylátogatásokon vehet részt, valamint találkozhat a cég alkalmazottaival és vezetőivel. A nyertesek emellett akár állásajánlatot is kaphatnak hazájukban a Schneider Electrictől.

További részletek a Go Green in the City verseny honlapján (www.gogreeninthecity.com), valamint Facebook- és Twitter-oldalán olvashatók.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.