Hirdetés
. Hirdetés

Parkolóforradalom

|

A napjainkban tapasztalható IoT-innovációnak köszönhetően számos olyan területet is megváltoztat a gépek közötti kommunikáció, amelyeket évtizedek óta elkerülnek a változások. Egy magyar startup cég most a parkolás területére robbant be a világon az elsők között egy olyan rendszerrel, amely jelentősen megkönnyíti mind az üzemeltetők munkáját, mind az egyéni és a vállalati felhasználók mindennapjait.

Hirdetés

A napokban bemutatott újdonságról a Rolletet fejlesztő Parkour Technologies két alapítóját és vezetőjét, Fendrik Lászlót és Andy Zhanget kérdeztük.        

Computerworld: Milyen technológiai innováció áll a Rollet rendszer mögött?           

Andy Zhang: A Rollet hátterében olyan komplex hardver- és szoftvermegoldás áll, amely lehetővé teszi, hogy a vállalatok és a garázsüzemeltetők távolról, webböngészőn keresztül felügyeljék flottáikat, és behajtási jogosultságokat adjanak napijegyes, bérletes autósoknak vagy akár vendégeknek. Az autós ebből annyit érzékel, hogy a ki- és behajtáskor a sorompó automatikusan nyílik és záródik előtte és mögötte, anélkül, hogy jegyet kellene kérnie, vagy akár csak elő kellene vennie a mobiltelefonját.

Hirdetés
          

CW: Az üzleti ügyfelek után elérhető lesz a Rollet az egyszeri felhasználók számára is?           

Fendrik László: A szolgáltatás már most is elérhető az autósok számára. A Rollet applikáció letöltésével az egyszeri parkolások hasonló könnyűséggel intézhetők, a parkolás végeztével a díjat automatikusan levonjuk a felhasználó bankkártyájáról.           

CW: Ez jól hangzik, de mitől forradalom ez? Már most is sok helyen működik az automatikus sorompónyitás.           

AZ: A Rollet azért forradalmi, mert alapjaiban gondoltunk újra egy olyan üzemeltetési formát, amely alapvetően status quo-szerűen működik. Számos új megoldást építettünk be a rendszerbe. Ilyen például az online jogosultságkezelés az üzemeltetőknek és a vállalatoknak, a vendégparkolók megnyitása egyetlen gombnyomással, a dinamikus árazás és a megnövekedett biztonság és kényelem, amely mindezekkel a funkciókkal együtt jár. Ráadásul a kifejezetten céges ügyfeleknek kínált b2b-applikációnk segítségével az üzemi felhasználók nyomon követhetik szabad parkolóhelyeik számát. Ezáltal elavulttá válik a klasszikus garázsmesteri munkakör, hiszen minden valós időben irányítható, módosítható, felügyelhető és visszakereshető online felületen keresztül.

Fendrik László üzletfejlesztési igazgató és Andy Zhang cégvezető, Parkour Technologies Kft.

CW: Kik a potenciális felhasználói ennek a technológiának?           

FL: Nagyon változatos az ügyfélkörünk: világméretű autóipari konszern magyarországi gyártótelepétől vagy egy irodaparktól kezdve budapesti és vidéki garázsokig és irodaházakig terjed professzionális megoldásaink üzleti felhasználóinak köre. Ezzel párhuzamosan folyamatosan növekszik ingyenesen letölthető Rollet applikációnk privát felhasználóinak száma is.           

CW: Milyen további lehetőségek rejlenek még ebben a rendszerben?      

FL: A Rollettel nemcsak a parkolást, hanem magát az automatikus fizetést is szeretnénk forradalmasítani. A mi applikációnk segítségével az autó lényegében mobil bankkártyává változik, amely azonosít minket, és amellyel a közeljövőben a parkolás mellett olyan, ma még manuális beavatkozást igénylő tranzakciókat is intézhetünk, mint a tankolás vagy a bevásárlás, de hosszú távon akár már az önvezető autók világába is átnavigálhatnak minket ezek a megoldások.           

CW: Ez izgalmasan hangzik, de az utóbbihoz nagyon stabil technológiára van szükség.           

AZ: Jelenleg is nagyszabású fejlesztéseken dolgozunk, és már most is havi több ezer áthajtást kezelünk, emellett a fizetési platformunkon is komoly forgalom tapasztalható. Mindez kivitelezhetetlen lenne az általunk fejlesztett és üzemeltetett robusztus, több redundanciát tartalmazó, atombiztos technológiai háttér és egy komoly tapasztalattal rendelkező fejlesztői csapat nélkül. Egy szó, mint száz: felkészülten állunk az újabb kihívások elé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.