Hirdetés
. Hirdetés

Petabájtos nagyságrendű adattárolás

|

A Fujitsu ETERNUS DX 8900 S4 tárolórendszere meghonosítja az adatközpontban a flash-technológiára optimalizált, petabájt-nagyságrendű adattárolást.

Hirdetés

Korábban elképzelhetetlen információmennyiséget kell tárolniuk a vállalatoknak. Az adattömeg növekedése mögött olyan technológiák állnak, mint például a dolgok internete (IoT), a hálózatperemi számítástechnika, a virtuális valóság, a fejlett analitika, a robotika, a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia. E technológiák mindegyike óriási strukturált és strukturálatlan adatmennyiséget generál. Az exponenciális növekedés nyomán beköszönt a petabájtok korszaka. Egy petabájt 1000 terabájtnyi vagy 1 millió gigabájtnyi adatnak felel meg.

Hirdetés
          

Tovább duzzasztja az adatok mennyiségét az adatközpontok konszolidációja és virtualizálása, mely trend hátterében a tőkeberuházások és a működési kiadások csökkentésére irányuló törekvés áll. Ahhoz, hogy a nagyvállalati alkalmazások adatait konszolidálni lehessen, olyan nagy teljesítménysűrűségű, méretezhető, megbízható és rugalmas tárolókra van szükség, amelyek több szolgáltatási szintet is képesek kiszolgálni, és nagyfokú automatizációval működnek.           

A Fujitsu legújabb generációs ETERNUS DX8900 S4 tárolója megfelel ezeknek a követelményeknek. A minden adatot tárolni képes rendszerrel a vállalatok felkészülhetnek a petabájtos nagyságrendű adattárolásra - ahol már csak az all-flash technológiájú megoldások tudják biztosítani az elvárt hozzáférést és válaszidőt. Az átállás az all-flashre a forgó lemezek kiiktatásával mérsékli az adatközpont energiafogyasztását, ezáltal a hőkibocsátást és a hűtési igényt.

           

Az újgenerációs rendszer csökkenti a komplexitást: megszünteti a különböző tárolószintek kialakításának igényét az eltérő feladatokhoz, és egy rendszerbe konszolidálja az elkülönülő tárolószigeteket, ésszerűsítve ezzel az átállást az all-flash adatközpontra. Az ETERNUS DX8900 S4 SSD- vagy HDD-meghajtókra, vagy a lemezek és a flash kombinációjára is konfigurálható.

- Három éven belül az összes adat 50 százalékát flash-alapú rendszereken fogják tárolni az adatközpontban, és gyors ütemben általánosan elfogadottá válik a flash-technológia használata - fogalmazott Olivier Delachapelle, a Fujitsunak az EMEIA-régióban az adatközponti termékkategóriáért felelő vezetője.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.