Hirdetés
. Hirdetés

Piszkos trükkökkel tört az élre a Chrome?

|

A Firefox-csapat egy volt tagja szerint a Google sötét módszerekkel akadályozta a Mozilla böngészőjét.

Hirdetés

Hirdetés

A Google Chrome messze a legnépszerűbb böngésző az asztali rendszereken és a mobilokon, és az Edge "chromiumosítása" után már csak egyetlen igazi vetélytársa maradt: a Firefox. A Mozilla böngészője még állja a sarat, de lemaradása hatalmas, és egy korábbi Mozilla-alkalmazott szerint ebben a Google-nak is benne van a keze.

Johnathan Nightingale, aki a Firefox csapatának tagja volt nyolc éven át, azt állítja, hogy korábban a Google volt a Mozilla egyik legfontosabb partnere, de minden megváltozott, amikor elkészült a Chrome.

Innentől beindult a verseny, és Nightingale szerint a Google tisztességtelen módszerekkel kezdte saját böngészőjét nyomni, illettve a Firefoxot gáncsolni. Ilyen piszkos trükk volt, hogy Google Chrome hirdetések kezdtek megjelenni a Firefox keresési kifejezések mellett, és a demó helyek blokkolni kezdték a Firefoxot.

Amikor a különböző hibákra panaszkodtak, a Google tévedésre hivatkozott, és gyors javítást ígért.  A problémák azonban sokasodtak, a javítási idő pedig nőtt, és a felhasználók szép lassan elszivárogtak a Firefoxtól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.