Hirdetés
. Hirdetés

Portfóliótisztítást hajt végre a Gloster

|

Leányvállalatokat értékesít a nemzetközi informatikai szolgáltató.

Hirdetés

Hatékonysága növelése, jövedelmezősége javítása érdekében megtisztítja portfólióját a Gloster Infokommunikációs Nyrt., amely eladja egyes kisebb leányvállalatait és a vételárból a gyorsan növekvő nagyobb leányvállalataiban szerez további üzletrészeket.

A tájékoztatás szerint a Gloster a konszolidált eredményre minimális vagy negatív hatással lévő leányvállalatait értékesíti, és a jelentősebb növekedési kilátásokkal bíró, nemzetközi piacra fókuszáló leányvállalataiban szerez további üzletrészeket.

A lépés növeli a társaság árbevétel arányos eredményét és jelentős adminisztratív erőforrásokat szabadít fel, amely a nemzetközi növekedés további támogatására használható fel.

Hirdetés

A portfólió tisztítás érinti a Gloster Security Kft.-t, amely tényleges tevékenységet már nem végez, szerződésállományát és ügyfeleit 2022. január 1-től a Gloster Networks Kft. vette át. A másik érintett társaság a Gloster Telekom Kft., amelynek előfizetői létszáma a gazdaságosan fenntartható szint alá csökkent, ezért indokolt az értékesítése. A lépés kiterjed továbbá az FF Next Technologies Kft.-re is. Az utóbbi társaságban 54, az előbbi kettőben 100 százalékos üzletrésszel rendelkezik a Gloster Infokommunikációs Nyrt.

A befolyó vételárakból a cégcsoport árbevételének közel felét és a profit zömét adó Gloster Minero IT Hungary Kft.-ben és a 2023-ban akvirált Gloster-P92 IT Solutions Kft.-ben fog további üzletrészeket megszerezni az anyavállalat.

A nemzetközi informatikai szolgáltató Gloster Nyrt. intenzív növekedési stratégiájának köszönhetően tizenegy tranzakciót hajtott végre 2018 óta, eközben tevékenységét kiterjesztette a rendszerintegráció, a felhő megoldások és nemzetközi szoftverfejlesztési szolgáltatások területére. A cégcsoportban csaknem 350 ember dolgozik. A legutóbbi (magyar számviteli szabványok szerinti) 2023-as konszolidált beszámolója szerint korrigált árbevétele 10,3 milliárd forint, korrigált EBITDA-ja (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 976 millió forint volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.