Hirdetés
. Hirdetés

Profitot növelt a Telenor

|

Noha árbevétele csökkent, mégis sikerült növelnie profitját a Telenornak.

Hirdetés

Az egy évvel korábbi 40,5 milliárd forintról 38,4 milliárd forintra csökkent a Telenor Magyarország árbevétele a harmadik negyedévben, miközben az egyszeri tételek nélkül számolt EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti profit) 13,14 milliárd forintra nőtt a bázisidőszaki 12,23 milliárd forintról.

Hirdetés

Az árbevétel csökkenését elsősorban az összekapcsolási és roaming díjak csökkentésével, valamint az előfizetési és forgalmi árbevétel enyhe mérséklődésével magyarázzák, az EBITDA nominális értékének javulását pedig a költségmegtakarítást segítő kezdeményezésekkel és a távközlési adóterhek változásával.

A cég EBITDA-rátája az egy évvel korábbi 30,2 százalékról 34,2 százalékra javult a harmadik negyedévben.

Az előfizetések száma a negyedév során 32 ezerrel 3 millió 487 ezerre emelkedett. Az aktív SIM-kártyák száma alapján számított piaci részesedés 31,41 százalék volt a vizsgált időszak végén, magasabb a 2013 második negyedévinél (31,33 százalék).

Az egy előfizetésre jutó átlagos havi árbevétel összege (blended ARPU index) 3416 forint volt, szemben a 2012 harmadik negyedévi 3635 forinttal, a visszaesés oka főként az összekapcsolási díjak csökkentése.

A Telenor Magyarország 27 milliárd forintot költött a magyar állammal kötött frekvenciaengedélyek meghosszabbítására. A vállalat 2022-ig egy 9,8 Mhz-es duplex blokkot használhat a 900 MHz-es és egy 30 MHz-es duplex blokkot az 1800 MHz-es frekvenciasávban, ennek köszönhetően október 10-én elérhetővé tette a 150 Mbps sebességű 4G szolgáltatást.

 

A társaság a közlemény szerint most ambiciózus hálózatfejlesztés elindítását tervezi, és több mint 10 milliárd forintot fordít a vidéki lefedettség és a városokban nyújtott mobilinternet-sebesség növelésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.