Hirdetés
. Hirdetés

Quad processzoros szerverek a Delltől

|

Skálázható vállalatról és quad processzoros szerverekről folyt a beszélgetés a Dell barcelonai, vállalati megoldásokra kihegyezett találkozóján.

Hirdetés

Az IT költségvetés 79 százalékát a rendszerek működtetésére költik el az emberek, a tárolási igények évente 150 százalékkal nőnek - ismertette az első felszólaló, Jeff Kimbell, a Dell EMEA marketing-alelnöke. Ezekre a jellemző problémákra összpontosítva a Dell kidolgozta és bemutatta "scalable enterprise", vagyis "skálázható vállalat" elnevezésű koncepcióját. Az elképzelés lényege az IT beruházások olyan módon való alakítása, hogy azok egyszerűsítsék a vállalat mindennapi működését. A marketing-alelnök szerint ezt azzal lehet elérni, ha csökkentik a menedzselésre használt eszközök számát, a vállalkozások standard szoftver- és hardvermegoldásokat vezetnek be - ezeket a standardokat a Dell keresi meg és dolgozza ki ügyfelei számára. Az elképzelés másik pillére, hogy a különböző IT összetevőket a vállalat részlegei megosztva használják. Jeff Kimbell szerint fontos, hogy a rendszereket költséghatékonyan tervezzék meg, majd azokat menet közben, a mindennapi használat során változtassák, illetve javítsák hatékonyságukat.

A találkozón nem maradtak el a termékbejelentések sem. Alig tanultuk meg a "dual core" kifejezés jelentését, a piacon máris megjelentek a quad core gépek. A Dell új termékét Eric Velfre, az EMEA vállalatiszektor-igazgatója ismertette. A kilencedik generációs Dell PowerEdge szerverek az első olyan architektúrák, amelyeket inteles quad core processzorokkal szállítanak. A szerverek teljesítménye 1,6-szorosára növekszik, wattra számított teljesítményük 1,4-szeresére nő. Noha az új szerverek szívében Intel processzorok dobognak, az igazgató az AMD-vel való partnerkapcsolatról is beszélt. Ismertette, hogy az EMEA piacon is megjelenik a szeptemberben bemutatott két OptiPlex asztali számítógép, a 740-es és 320-as, melyek közül az első AMD, a második Intel processzoros. Ugyanakkor bejelentették Dell első lézeres, színes multifunkciós eszközét. A kisvállalkozásoknak ajánlott Dell Multifunction Color Laser 3115cn készülék nyomtató, szkenner, fénymásoló és fax egyben, ára várhatóan 799 euró körül lesz. A magyar piacon nyomtatóiról és multifunkciós eszközeiről a egyelőre Dell kevéssé ismert.

Stephen Murdoch, a Dell EMEA megoldásokért és szolgáltatásokért felelős alelnöke ismertette, hogy 2006 az az év, mikor a vállalat belépett az IT megoldások területére. Ezt a lépést akkor alapozták meg, amikor négy évvel korábban az IT szolgáltatások területére merészkedtek. Az alelnök szerint a szolgáltatások területe dimanikusan fejlődött, hatmillió hívást fogadnak évente ügyfeleiktől, az Amerikai Egyesült Államokban a cég az első a hardveres szolgáltatások területén, a világon pedig negyedikek. A szolgáltatásokkal kapcsolatos tapasztalatokra alapozva indította el a cég már régóta nem csupán hardverkereskedő, hiszen például évente 5 milliárd dollár értékben forgalmazzák partnereik szoftvereit. Szerinte ennek az üzletágnak egyik közvetlen előnye, hogy ügyfélkapcsolataik megerősödnek általa. Céljuk mindenképpen az, hogy ügyfeleik hatékonyan ki tudják használni meglévő IT infrastruktúrájukat, illetve eleve olyat építsenek, amely célzottan megfelel az igényeiknek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.