Hirdetés
. Hirdetés

Ramiris dealernap - folytatás

|

A vállalat tegnap kínálatának legmarkánsabb gyártóit látta vendégül. Tekintse meg a találkozóról szóló beszámolónk második részét!

Hirdetés

A Ramiris partnerei közül minden eddiginél többen látogattak el a szeptember huszonegyedikén ismét megrendezett dealeri találkozóra. A tizedik születésnapját ünneplő cég kínálatának legmarkánsabb gyártóit látta vendégül a már komoly hagyományokkal rendelkező eseményen, hogy azok újdonságaikat bemutathassák a viszonteladóknak.

Freecom

A külső optikai meghajtóiról, merevlemezeiről, illetve különböző flash memóriáiról ismert gyártó igazi újdonságokat hozott el a Ramirishoz a már ismert és kiadványunkban már régebben tesztelt Toughdrive sorozat tagjai mellet. A cég olyan külső meghajtókat hoz a közeljövőben forgalomba, melyeket egyaránt lehet Macintoshoz és PC-hez használni, igazából azokat a felhasználókat célozza, akik asztali gépükhöz keresnek kiegészítő meghajtót és az elsők között vonultat fel külső SATA csatlakozót a megszokott USB mellett. Újdonság még a zsinór nélküli, hálózati kiszolgáló, mely egyben FTP, e-mail, backup kiszolgáló, beépített 250 gigabájtos merevlemezzel. Újdonságok között megjelenik majd egy USB-s Skype telefon is.

Toshiba

Mint arról hírt adtunk, a Toshiba is csatlakozott a világméretű, Sony gyártmányú akkuk visszahíváshoz néhány nappal ezelőtt. A Ramiris dealernapján ennek részleteiről nem esett szó, de annál több az 1875-ben alapított cég történetéről. Egy Gartner felmérésre hivatkozva, Patonai Szabolcs elmondta, hogy a cég 2006 első negyedévében az ötödik, a második negyedévében a harmadik piaci pozíciót vívta ki a noteszgépek piacán. Hamarosan egyes Tekra modellekhez öt év garanciát lehet vásárolni majd, az eredetileg kínált három év helyett. Fokozatosan kifutnak a 15 hüvelykes kijelzők és a "szélesvásznú" formátumúakra váltanak. Ugyanez a trend a Celeron processzorokkal kapcsolatban, a Core 2 Duo javára. Még az idén megjelennek a gépekben a HD-DVD meghajtók is.

LG

Az 1958-ban alapított koreai cég 80 anyaországon kívüli leányvállalattal rendelkezik. A hazai képviseletet 1989-ben hozták létre. A cég 1997-ben kezdte meg a noteszgépek gyártását OEM-ként, míg az első saját termékük 2002-ben jelent meg. A LG noteszek egyedei szolgáltatásai közül kiemelték a fémötvözet gépházat, az "Instant On" médiajátszót, mely a gép tulajdonképpeni bekapcsolása nélkül teszi lehetővé egyes médiaállományok lejátszását, illetve egyes modellekhez mellékelt távirányítót.

Ramiris dealernap - első rész

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.