Hirdetés
. Hirdetés

Régi árlisták és lecserélt akkumulátorok

|

Nettó 849 ezer forint volt a kilencvenes évek közepén az a noteszgép, amit hat-hét évvel később - használtan ugyan - 60 ezer forintért vásároltunk meg.

Hirdetés

Tizenöt éve képviseli Magyarországon a Dellt a HUMANSoft Kft., ebből az alkalomból találkoztak a két cég képviselőivel a sajtó munkatársai egy kötetlen beszélgetésen. Illés Antal, a HUMANsoft ügyvezető igazgatója a tizenöt éves együttműködést felidézve régi árlistákkal és termékkatalógusokkal örvendeztette meg a jelenlévőket. A régi adatokból kiderült, hogy a kilencvenes évek közepén nettó 849 ezer forintba került az a konfiguráció, ami évekkel később került az alulírott tulajdonába.

Az itthon értékesített Dell termékek több mint felét a HUMANsoft értékesíti - ismertette Illés Antal. Tavaly közel 16 ezer Dell eszközt értékesített a cég, ebből 12 500 darab volt asztali gép, 500 szerver és 2995 noteszgép. Idén főleg a szerverek és noteszgépek eladásai lódultak meg. A HUMANsoft árbevétele Dell termékeinek területen 17 százalékkal növekedett. A cég árbevétele tavaly 7,1 milliárd forint volt, idén reményeik szerint már eléri a 8 milliárd forintot is.

A találkozón megjelent Damján Tamás, a Dell Hungary országos menedzsere. A vezető elmondta, hogy a Dell a közeljövőben nem kíván a kialakult eladási rendszerén változtatni, vagyis a Dell közvetlenül a jövőben sem értékesíti termékeit Magyarországon. Damján Tamás elmondta, a világban minden ötödik eladott gép viseli a Dell márkanevet, Magyarországon minden tizedik eladott gép származik tőlük.

A vezető a közelmúltban ismertté vált akkumulátor-visszahívási problémáról is beszélt. Szerinte a kezdeti kínos pillanatok után mostanra pozitív kicsengésű lett a történet. A Dell példáját követve szinte az összes Sony akkumulátort használó gyártó cég úgy döntött, hogy kicseréli a hibás alkatrészeket. A HUMANsoft szerint az általuk forgalmazott noteszgépek közül 1500 darabot érint a visszahívás, a cserét 600 esetben már is megoldották.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.