Hirdetés
. Hirdetés

Reklámmentes, de irányított keresés

|

A Google újabb szolgáltatással bővítette portfolióját. A fizetős megoldás elsősorban a kkv-k számára érdekes.

Hirdetés

A Custom Search Business Edition névre keresztelt termék a tavaly indított (ingyenes) Custom Search Engine vállalati variációja. Mint arról megjelenésekor beszámoltunk, utóbbi segítségével magánszemélyek és szervezetek bővíthetik oldalukat egy Google támogatta saját webes keresővel. Ez a kereső csak azon oldalak találatait listázza, amelyeket a szolgáltatás használója előzetesen kiválasztott. Ily módon irányított, tematizált keresési eredményeket kaphat az, aki az adott weblapon kutat.

Többek közt az különbözteti meg a vállalati csomagot az ingyenes szolgáltatástól, hogy céges logót és színvilágot kaphat a keresőmotor felülete, valamint a keresési eredmények is a vállalat érdekeinek megfelelően "torzíthatók" - például első helyre rakható a cég érdekeltségi körébe tartozó találati eredmény. Reklámokra allergiás szörfözők számára jó hír, hogy a találati lista mellett ennél a megoldásnál nem szerepelnek a Google fizetett hirdetési dobozai. Konfigurálásnál egy online varázsló és egy bemutató videó is segít eligazodni az egyébként sem túl bonyolult folyamatban.

A keresés továbbra is a vállalatóriás szerverein fut. A felhasználók napi, illetve havi bontásban kapnak jelentést a lefuttatott keresések számáról és a megadott keresőszavakról. A szolgáltatás 23 nyelven, köztük magyarul is elérhető, évente 100 dollárba kerül az 500 oldalnál kisebb website-ok esetében, és kibővíthető egyéb, vállalati környezetben hasznos lehetőségekkel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.