Hirdetés
. Hirdetés

Rekord magasságban a Windows 10

|

Soha nem használták még olyan sokan a Microsoft zászlóshajóját, a Windows 10 operációs rendszert, amely rekorddal ünnepelte a May 2020 Update verzió megjelenését.

Hirdetés

A May 2020 Update változat megjelenését rekord piaci részesedéssel ünnepelte a Windows 10 operációs rendszer a NetMarketShare adatai szerint. A Microsoft zászlóshajója májusban a számítógépek nem kevesebb, mint 57,83 százalékán futott, ami a legmagasabb érték a szoftver 2015 júliusi debütálása óta.

Hirdetés

A második helyen a magát meglepő módon még mindig rendkívül jól tartó Windows 7 áll 24,28 százalékos részesedéssel, annak ellenére, hogy a valaha volt legnépszerűbb Windows-változat címét kiérdemlő rendszer támogatása idén januárban megszűnt, vagyis a mellette kitartók azóta nem kapnak biztonsági foltokat a Microsofttól.

A harmadik helyet egy merőben más világ képviselője, a macOS szerezte meg 4,39 százalékkal. Negyedik a Windows 8.1 3,04 százalékkal, ötödik az Ubuntu 2,11 százalékkal, hatodik a Windows XP 0,96 százalékkal.

A rengeteg új beállítási lehetőséget és funkciót - többek között a Windows 10 alatti Linux-futtatást lehetővé tevő Windows Subsystem for Linuxot (WSL2-t) - kínáló tavaszi frissítés várhatóan további lendületet ad a Windows 10 térhódításának.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.