Hirdetés
. Hirdetés

Részvény-visszavásárlási hullám

|

A technológiai piac nagy szereplői akvizíciókkal sem tudják elkölteni, így saját magukba forgatják vissza készpénzüket.

Hirdetés

Miután tavaly nyáron több HP-vezető két hét leforgása alatt több mint 40 millió dollár értékben adott el HP-részvényeket és részvényvásárlási opciókat (utólag hangsúlyozván, hogy a tranzakcióknak nem volt köze a pár napra rá kipattant lehallgatási botrányhoz), pénteken a vállalat bejelentette, hogy történetének legnagyobb részvény-visszavásárlására készül. Jim Burns, a HP befektetőkkel való kapcsolatáért felelős vezetőjének bejelentése szerint a cég túl sok készpénzzel rendelkezik, és úgy gondolják, hogy a részvények visszavásárlása a legjobb módja annak, hogy ezt a pénzt befektessék. A HP 8 milliárd dollárt különít el erre a célra.

Mark Hurd, a HP elnök-vezérigazgatója a bejelentés előtt néhány nappal azt mondta az éves közgyűlésen jelen lévő részvényeseknek, hogy a vállalat papírjai alulértékeltek, ezért most érdemes azokat (vissza)vásárolni. A Microsoft már tavaly közzétette, hogy a jövőben nagy mennyiségben vásárol vissza saját részvényeiből, és erre a tervek szerint 40 milliárd dollárt fordít.

A HP bejelentésével egyidőben a Canon is közölte, hogy igazgatótanácsának döntése értelmében a megvásárolja saját részvényeinek egy részét. A tranzakcióba bevont részvények számát 17 millió darabban maximálták, ami az eddig kibocsátott és jelenleg piacon lévő értékpapírok legfeljebb 1,3 százalékát teszi ki. A részvények visszavásárlására fordítandó teljes összeget 10 milliárd japán jenben (85 millió dollárban) határozta meg az igazgatótanács. A cég közleménye szerint a Canon-részvények részleges visszavásárlásáról meghozott döntés legfőbb oka, hogy a cég menedzsmentje közvetlenebb befolyást kíván gyakorolni a tőke felhasználási céljainak kijelölésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.