Hirdetés
. Hirdetés

Saját kriptoindexet indított egy magyar tulajdonú fintech

|

Biztonságos és átlátható digitális pénzügyek.

Hirdetés

BlockBen Index Token, vagyis BIT néven indított kriptoindexet a számos innovációs díjjal kitüntetett, magyar tulajdonú BlockBen. A fintech szektor tipikusan olyan megoldásokat kínál, amelyek átláthatóbbá és egyszerűbbé teszik a digitális pénzügyeket. A digitális eszközök piaca 8 év alatt nőtt 1500-szorosára, így egyre többen érdeklődnek a szektor iránt. A hagyományos pénzügyi rendszerekben is fellelhetőek az új megoldások adott elemei, amelyek az újításoknak és a piac növekedésének köszönhetően egyre vonzóbbak a kriptovaluták világában.

BMW, Coca-Cola Microsoft, Starbucks - csak néhány olyan világcég, amely már elfogadja fizetőeszközként a bitcoint. A kriptovaluták egyre elfogadottabbá válnak a hagyományos pénzügyi rendszerekben.
A Wall Street egyik óriása, a Goldman Sachs például nemrég jelentette be, hogy a továbbiakban kriptovalutákhoz kapcsolódó kereskedési lehetőségeket is kínál befektetőinek. A világ legnagyobb tőzsdeüzemeltető csoportja, a chicago-i vagy a new york-i értéktőzsdét is üzemeltető CME Group pedig Bitcoin Futures néven kínál befektetési lehetőséget a digitális eszközhöz kapcsolódóan. A hagyományos pénzügyi piac szereplői is érzik: új világrend van születőben, amelyben már megkerülhetetlenek a kriptovaluták.

Hirdetés

A növekvő vásárlási igények miatt a magyar piacon is egyre több izgalmas innováció lát napvilágot a digitális pénzügyi eszközök területén. BlockBen Index Token, vagyis BIT néven indított például kriptoindexet a magyar tulajdonú, Észtországban bejegyzett BlockBen, amely számos digitális fejlesztéssel hívta már fel magára a figyelmet: 2018-ban kapta meg az év innovatív terméke díjat a szingapúri Crypto Currency Expón, 2019-ben pedig BlockBenPay nevű innovatív fizetési megoldása bekerült a FinTechShow 10 legizgalmasabb digitális pénzügyi újdonsága közé. A BlockBen olyan blockchain alapú megoldásokat kínál, amelyek biztonságosabbá és átláthatóbbá teszik a digitális pénzügyeket.

"A kriptovaluták teljes piaci kapitalizációja 2013-ban alig érte el az 1 milliárd USA dollárt (USD), napjainkban azonban mintegy 1500 milliárd USD-t ér. Ez 8 év alatt 1500-szoros növekedés. Ez a nagy kockázatú, de nagy hozammal is kecsegtető piac egyre többek számára vonzó, ám egyelőre ismeretlen terep. Akik kezdőként vagy kevés tapasztalattal szeretnének megismerkedni ezzel a piaccal, azok is találhatnak alacsonyabb kockázatú megoldásokat" - fogalmaz Krocsek Attila, a BlockBen üzletfejlesztési igazgatója.

A BIT előnye például az, hogy a tulajdonosok változatos portfólióval rendelkezhetnek, így nem csupán egy eszköz piaci mozgásának teszik ki magukat. Azok is belevághatnak, akik kezdők a kriptopiacon és nincsenek tőzsdei ismereteik, hiszen az index menedzselését lefektetett szabályok alapján szakértők végzik el helyettük. Az indexben a kockázat 20 eszköz között oszlik meg, miközben olyan biztonság kapható a blockchain technológiának köszönhetően, amit korábban tipikusan csak intézményi befektetők tudtak elérni.

"Mivel a BIT blockchain alapon fut, működése biztonságos, átlátható és nyomon követhető, az ügyfélen kívül mások számára hozzáférhetetlen. A BIT portfolió 75 százalékát a világ legtöbbet érő kriptovalutái alkotják, 10-10 százalékát pedig a BlockBen saját fejlesztései, mint az auditált, arany alapú BNOX. 5 százalékban pedig olyan, kisebb értékű kriptovaluták is bekerülnek az alapba, amelyeket adatelemzés alapján, jelentős potenciáljuk miatt választunk ki" - mutatja be az alap működését Krocsek Attila.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.