Hirdetés
. Hirdetés

Se matrica, se jogdíj

|

Több ezer CD-t és DVD-t, valamint több laptop-adaptert találtak az adóellenőrök és a pénzügyőrök egy közös próbavásárlás alkalmával.

Hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóellenőrei és pénzügyőrei próbavásárlást végeztek egy budapesti cég üzlethelyiségében, ahol különféle adathordozókat árultak. A megvásárolt CD-ken, DVD-ken és memóriakártyákon nem volt a szerzői jogdíj megfizetését igazoló matrica, ezért az ellenőrzést végzők átvizsgálták az üzlet kiszolgáló helyiségét és raktárát, ahonnan 7910 darab DVD, 6507 darab CD, 150 darab Blu Ray lemez, valamint 46 darab pendrive és memóriakártya került elő, több mint 1,5 millió forint értékben.

Mivel egyik terméken sem volt a jogdíj megfizetését igazoló matrica, ezért a NAV munkatársai lefoglalták a megtalált termékeket és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény gyanúja miatt a pénzügyi nyomozók eljárást indítottak.

Ezen kívül a NAV pénzügyőrei ellenőrzést tartottak két másik budapesti cég telephelyén és üzlethelyiségeiben, melyek során az üzlet polcairól, valamint a pult alól előkerült 159 darab HP márkajelzéssel ellátott notebook adapter, valamint egy Dell márkájú hordozható számítógép is. A jogtulajdonos képviselője által készített szaktanácsadói vélemény szerint az adapterek a HP termékek hamisítványai, a számítógépen pedig szerzői jogokat sértő szoftverek találhatók.

A pénzügyőrök a másfél millió forint értékű adaptereket és az egymillió forintot érő laptopot lefoglalták és áru hamis megjelölése bűntett, a szoftverek vonatozásában pedig szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.