Hirdetés
. Hirdetés

SEC-vizsgálat Hurd ellen

|

Az amerikai tőzsdei felügyelet nyomozói szerint lehetséges, hogy a HP-tól botrányos körülmények között távozott egykori vezérigazgató bizalmas információkat adott ki az EDS cég 2008-as akvizíciójával kapcsolatban.

Hirdetés

Az Egyesült Államok tőzsdei felügyelete (Securities and Exchange Commission, SEC) vizsgálatot indított Mark Hurd, a Hewlett-Packard (HP) egykori vezérigazgatója, az Oracle elnöke ellen. A felügyelet nyomozói arra kíváncsiak, milyen körülmények között távozott Hurd a HP-től, és mi volt a távozásának pontos oka - olvasható a Wall Street Journal hétfői számában.

A lap online kiadása meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja: a SEC szerint lehetséges, hogy a topmenedzser bizalmas információkat adott ki az Electronic Data Systems (EDS) 2008-as felvásárlásával kapcsolatban.

A felügyelet illetékesei a Hurd által beadott, pontatlan költségszámlákat is vizsgálják, illetve azt, előfordulhatott-e, hogy az üzletember különféle rá nézve terhelő bizonyítékokat semmisített meg.

A HP az ügy kapcsán nyilatkozva kijelentette: ?a nyomozás során mindenben együttműködünk a SEC-cel."

Hurd augusztusban mondott le a HP-nál betöltött vezérigazgatói posztjáról, váratlan távozása alaposan ?megrázta" a Szilícium-völgyet. A menedzsert szexuális zaklatással vádolta meg Jodie Fisher, a cég volt marketingese; a HP belső vizsgálata tisztázta ugyan az elsődleges vádak alól, de egyszersmind azt is megállapította, hogy Hurd kozmetikázott költségszámlákkal igyekezett leplezni a Fisher-rel való kapcsolatát.

Fisher 2007 és 2009 között dolgozott a HP-nak; a SEC nyomozása azokat az állításokat igyekszik tisztázni, amelyek szerint az egykori színésznő bennfentes információkat kapott Hurd-től az EDS 13,9 milliárd dolláros akvizíciójával kapcsolatban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.