Hirdetés
. Hirdetés

Serena Williams cége befektet a nigériai Stears adatszolgáltatóba

|

Termékei közé tartozik a Stears Insights, a vállalat kiemelt digitális kiadványa, amely elemzéseken alapuló tartalmat kínál előfizetőinek.

Hirdetés

Serena Williams kockázati tőkebefektető cége támogatja a nigériai Stears adat- és ismeretszolgáltató céget a MaC Venture Capital által vezetett 3,3 millió dolláros magvető körben. A befektetés egyike a mindössze néhány afrikai befektetésnek a Serena Ventures számára, amelynek alapítója bejelentette, hogy a szeptemberi US Open után a tenisztől való visszavonulását követően nagyobb figyelmet fordít a befektetésekre.

"Az egyik fő ok, amiért a Stearsba fektettem, nem az Afrika iránti szeretetem és megbecsülésem, hanem az, hogy a Stears stratégiailag átgondolta, hogyan növelheti a kontinens befektetési közösségét. Tisztában vannak az összetettséggel, és rendelkeznek az adatok és a technológia előnyeivel, és én igazán tisztelem, amit tesznek" - írta Serena Williams a Bloombergnek e-mailben küldött nyilatkozatban.

A lagosi székhelyű Stears adatgyűjtési, adatelőállítási, tanácsadói és elemzési szolgáltatásokat kínál. Termékei közé tartozik a Stears Insights, a vállalat kiemelt digitális kiadványa, amely elemzéseken alapuló tartalmat kínál előfizetőinek. Preston Ideh társalapító és vezérigazgató szerint a fordulóban részt vett még a Melo7 Tech Partners LLC, a Cascador, a Hoaq Club és az Omidyar Group visszatérő befektetője, a Luminate Fund. Stears nem kívánt értékelési információkat közölni. A vállalat az előfizetéseknek köszönhetően növekedett, ami ritka sikertörténet Nigériában, ahol a fogyasztók általában nem szoktak fizetni az információért.

Hirdetés

A Stears kör egy olyan évben jött létre, amely történelmi csúcsot jelentett az afrikai startupok finanszírozásában. Ennek ellenére a Bloomberg által összeállított adatok szerint a korai fázisban lévő afrikai vállalatok általában kevesebb forrást gyűjtenek, mint amerikai társaik. Az afrikai magvető tőkebefektetések mediánja idén 2,6 millió dollár, míg az USA-ban 4,5 millió dollár.

A 2017-ben indított Stearst az új finanszírozást arra kívánja felhasználni, hogy földrajzilag bővítse lefedettségét, és jelenlétet alakítson ki Kelet- és Dél-Afrikában - mondta Ideh. Ezen túl a Stears a termékkörét az adatokra is kiterjeszti. Bár a Stears online kiadványként indult, mostanra fő versenytársainak más adat- és hírszerzési szolgáltatókat tekint - jelentette ki Ideh egy interjúban. A Stears egyes olvasói a Bloomberg News és más információs szolgáltatások alternatívájaként támaszkodnak Insights termékére. A vállalat egy olyan szolgáltatás elindítását tervezi, amely saját adatokkal szolgál Afrikáról, és amely közvetlenebb versenytársa lesz a Bloomberg-nek.

A Stears azt közölte, hogy felhasználói bázisa havonta mintegy 6,5 százalékkal nőtt, és ezzel a vállalat felhasználóinak száma megduplázódott az elmúlt egy év során. A bevételek több mint 75 százalékát a vállalati ügyfelek teszik ki, szemben a 2021-es 45 százalékkal. A cég 2022 első félévében több bevételre tett szert, mint a teljes 2021-es évben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.