Hirdetés
. Hirdetés

Shantanu Narayen az Adobe élén

|

Az Adobe igazgatótanácsa 2007. december 1-jei hatállyal Shantanu Narayent nevezte ki az Adobe elnök-vezérigazgatójává.

Hirdetés

Az új vezérigazgató Bruce Chizent váltja fel, aki hét éven keresztül irányította a vállalatot, mostantól pedig 2008 végéig tanácsadóként folytatja munkáját. "Bruce Chizennek nagy szerepe volt abban, hogy a többségében kreatív szoftvereiről ismert Adobe mára a világ egyik legnagyobb szoftvergyártó cégévé váljon" - mondta Chuck Geschke és John Warnock, az igazgatótanács két elnöke. "Nagy köszönettel tartozunk neki az Adobe-nál töltött 14 év alatt nyújtott erőfeszítéseiért és szakértelméért."

Az új elnök-vezérigazgató közel 10 éve dolgozik az Adobe-nál. A Silicon Graphics és a Pictra cégek révén Narayen már az Adobe-hoz való csatlakozás előtt szoros kapcsolatban állt a digitális képszerkesztés világával. 1998-ban csatlakozott az Adobe-hoz, ahol kezdetben alelnökként és a technikai osztály vezetőjeként dolgozott. 1999-ben középszintű alelnökké léptették elő, amelyet 2001-ben a vezető alelnöki pozíció követett. Az indiai származású szakember 2005 elején nyerte el jelenlegi pozícióját. Ugyanebben az évben Chizennel együtt végigvitte a Macromedia akvizícióját, amelynek köszönhetően nagymértékben kiszélesedett az Adobe termékpalettája.

Narayen egyúttal az igazgatótanácsban is helyet kap. Kinevezésétől a szoftvercég további növekedését várja az Adobe igazgatótanácsa. A cég kedvező eredményt vár a 2007-es év negyedik negyedévében. Az előrejelzések szerint a várható bevétel az előre meghatározott target felső határához közelít. A szakemberek hasonlóan optimisták 2008-at illetően: a várható növekedés mértékét 13 százalékban határozták meg. A vállalat december 17-én teszi közzé negyedik negyedéves eredményeit.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.