Hirdetés
. Hirdetés

Sikeres időszak a Fujitsu Siemens mögött

|

A Fujitsu Siemens Computers Kft. beszámolt legutóbbi pénzügyi eredményeiről, és egyúttal bemutatta új noteszgép-modelljeit is.

Hirdetés

Az áprilisban zárult 2005. pénzügyi évben a Fujitsu Siemens Computers hazai leányvállalatának értékesítési dinamikája jelentősen meghaladta a magyar és a nemzetközi piac bővülésének ütemét. Az egy évvel korábbi adatokhoz képest közel 50 százalékkal több IT-berendezést adott el a hazai piacon, értékesítési árbevétele pedig 42 százalékkal lett magasabb. A nemzetközi vállalat értékesítési árbevétele a 2005-ös pénzügyi évben 6,65 milliárd eurót tett ki. A kelet- és közép-európai régióban a magyarországi leányvállalat piaci részesedése a legnagyobb.

Poros Gábor ügyvezető igazgató elmondta: a Fujitsu Siemens Computers Kft. a teljes pénzügyi évben csaknem minden termékcsoportban, különösen a noteszgépek és az otthoni felhasználóknak szánt asztali gépek tekintetében fokozta értékesítését. Újdonság a Fujitsu Siemens Computers Szolgáltatási Divíziója, amely április 1-jén kezdte meg működését. A kibővült vállalat legfőbb célkitűzése, hogy a 2008-as pénzügyi évet világpiaci szinten 10 milliárd eurós árbevétellel és 250 millió eurós adózás előtti nyereséggel zárja.

A hazai vállalat jövőbeli terveit illetően Poros Gábor elmondta, hogy a következő pénzügyi évben is legalább 30 százalékos növekedéssel számol. A további fejlődéshez itthon is új erőt ad a tizenegy fővel induló PRS szolgáltatási üzletág átvétele, amely révén jelentős mértékben erősödik a cég komplex adatközponti infrastruktúrákhoz kapcsolódó szakértői bázisa és szolgáltatásnyújtási képessége. Hozzátette, hogy a megkezdett pénzügyi évben a Fujitsu Siemens Computers növekedési motorját a vállalat három fő stratégiai pillére: az adatközponti infrastruktúrák, a felhasználói mobilitást biztosító rendszerek, valamint a digitális otthon alkotják. Felhasználói célpiacok tekintetében a kis- és középvállalati szegmensben számít a legdinamikusabb növekedésre.

A cég bemutatta három új noteszgépét is, a LIFEBOOK sorozat E8110, S7110 és S2110 modelljét. Utóbbi modell (lásd képünkön) esetében újdonság, hogy ez az első olyan Fujitsu Siemens Computers üzleti noteszgép, amely AMD processzorra épül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.