Hirdetés
. Hirdetés

Sikervadász tippek kezdőknek

|

Számos lehetőségünk van manapság arra, hogy sikeressé tegyük termékünket, szolgáltatásunkat. Ebből gyűjtöttünk egy csokornyit össze.

Hirdetés

A vállalkozások sikerének egyik titka a hatékony média-jelenlét. Hogyan kerülhetünk be a hírek közé, milyen eszközöket vethetünk be a 15 perc hírnév érdekében? Miként kerülhetünk ingyen a rádiós, TV-s és internetes hírek élére.

A kezdő vállalkozások többsége arról panaszkodik, hogy szinte lehetetlen újoncként elegendő hirdetéssel elérni a leendő ügyfeleket, vásárlókat. Vannak azonban ingyenes módszerek is arra, hogy akár nemzetközi szinten is reflektorfénybe kerüljünk.

Kreativitás
Első lépésként legyen a szolgáltatásunk, termékünk egyedi, unikális. Ne álljunk be a sorba, mert ha vállalkozásunk csak egy a sok közül, senki sem fog felfigyelni rá. Legyünk jobbak a versenytársaknál. Az innovatív megoldások, a kiemelkedően jó minőség, vagy a különleges hozzáadott szolgáltatások általában vonzóak a felhasználók számára. Ekkor legtöbbször már a „suttogó propaganda" is sokat segíthet a vágyott ismertséghez.

Alternatív média
Használjuk az internetet. Készítsünk hasznos információkkal teli weboldalt, keressünk partnereket, használjuk a közösségi oldalakat, informáljuk a bloggereket és a tematikus portálokat újdonságainkról. Készítsünk saját blogot, és próbáljuk meg közvetlenül felvenni a kapcsolatot a felhasználókkal. Találjunk ki akciókat, hirdessünk pályázatokat, építsük fel a saját hírcsatornánkat és hírlevelünket.

Aki keres találjon
Ne spammeljünk. Ne használjunk illegális marketing módszereket, lehetőleg ne verjük át a Google-t, mert lehet, hogy rövidtávon ez sok látogatót eredményez, de mivel a kereső rendszeresen ellenőrzi a weboldalakat, hamar tiltó listán találhatjuk magunkat. A rossz reklám, nem visz előre manapság, használjunk inkább hatékonyabb, keresőbarát megoldásokat. Jobb ha a Google a barátunk, mert nagy a harc keresőkben elérhető a jó pozíciókért.

Trófeák a falon
Pályázzunk weboldalakat, blogokat értékelő díjakra. Ha elég innovatív az oldalunk könnyen nyerhetünk valamilyen díjat, s ekkor elképzelhető, hogy olyan oldalak hírei közé kerülünk, akik eddig tudomást sem vettek rólunk. Igyekezzünk akár nemzetközi díjakat is begyüjteni, az innovációt mindenhol értékelik.

Rendezvények
Igyekezzünk megjelenni olyan rendezvényeken, ahol a megcélzott célközönségünk és a szakma is jelen van. Adjunk speciális kedvezményeket ilyen alkalmakkor, gyűjtsünk hasznos tapasztalatokat, elégedett ügyfeleket, és erős partnereket. Építsünk ki hatékony kapcsolatokat a felhasználóinkkal, a potenciális célközönségükkel.

Legyünk profik
Adjunk közre híreket, végezzünk felméréseket, tematizáljuk a szaksajtót. Legyünk naprakészek saját területünkön, képezzük magunkat, alkalmazzunk specialistát. Vegyünk részt a szakmai konferenciákon, akár kiállítóként, akár előadóként. Ezek az alkalmak mind közelebb vihetnek a sikerhez.

media_1.jpg


A kezdő vállalkozások üzleti tervében szereplő ütemezéseket folyamatosan ellenőrizzük, ha elértünk egy megcélzott szintet, ne álljunk le a bevált módszerekkel, hanem haladjunk tovább.
Semmiképpen se essünk kétségbe, ha valamely módszerünk nem működik, próbáljuk máshogy újra és újra. A sikert nem adják ingyen, néha évekig ismeretlen cégek egy pillant alatt kerülhetnek reflektorfénybe, tehát dolgozzunk türelmesen az ismertségünkön és a cégünk nyereséges működésén.

Az PCWorld kezdő vállalkozásokat segítő rendezvénye például jó lehetőséget teremthet a bemutatkozásra. A december 10-ére szervezett Demo befektetési konferencia helyszíne a budapesti Symbol rendezvényterme. A Demo '08 programjában nem csak a pályázókat hallgathatja meg a közönség, hanem aktuális kérdéseket feszegető kerekasztal beszélgetéseket, és érdekesnek ígérkező szakmai vitákat is. További információ a rendezvényről korábbi cikkünkben és a pályázat blogoldalán olvasható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.