Hirdetés
. Hirdetés

Skót lett az Intel: elkezdődtek a leépítések

|

Az Intel az utóbbi időben köztudottan nem áll a legfényesebben anyagilag. Hogy javítsanak a jelenlegi negyedév várható negatív mérlegén, a vállalat úgy döntött, 17 alkalmazottjától megválik a Glasgow-ban, Skóciában található telephelyén. Sőt, várhatóan szeptemberre be is zárják az egészet.

Hirdetés

Az Intel szóvivője, Barbara Grimes elmondta, hogy az elbocsátott munkatársak az Ethernet MAC (Media Acces Control) fejlesztésével foglalkozott, amely protokoll felügyeli a fizikai médiumok közötti adatáramlást LAN helyi hálózaton keresztül. Természetesen először megpróbálkoztak a csoport áthelyezésével másik részlegbe, ám végül úgy döntött a vezetőség, hogy még sincs rájuk szükség.

A jövőben érvényesülni fog az Intel kommunikációs infrastruktúrát célzó fejlesztési programja, amely olyan gyártók számára lehet fontos, akik adattároló, orvosi, nyomtatási, vezetéknélküli, biztonsági, vagy éppen IPTV eszközöket állítanak elő. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy az Intel elnök-vezérigazgatója, Paul Otellini nagyjából két hete ígérte meg az újságíróknak, hogy hamarosan megreformálja a vállalat pénzügyeit, hogy leszoríthassák a felesleges kiadásokat nagyjából egymilliárd dollárral - mindezt 90 nap alatt egy olyan óriásvállalatnál, amely világszerte 100 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

A szóvivő azonban elmondta, hogy ez a mostani lépés még nem vonható a fentiekkel párhuzamba, Otellini jóval korábban gondolkodott már a részleg bezárásán. Elemzők szerint jóval nagyobb lépésekre lenne szükség, ha tartani szeretnék az ígért megszorítások ütemét, főleg, ha figyelembe vesszük az AMD szinte folyamatosan növekvő részesedési mutatóit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.