Hirdetés
. Hirdetés

Sorsfordító döntésre vár a Huawei

|

Az amerikai kormány jövő héten határoz a speciális beszállítói engedélyekről. Eldőlhet az is, hogy a kínai cég használhatja-e az Androidot és a Windowst.

Hirdetés

Hirdetés

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma úgy határozott, hogy különleges engedélyt biztosít a Huawei-jel kapcsolatban álló amerikai gyártóknak, és a döntést a jövő héten hozza meg.

Wilbur Ross kereskedelmi miniszter elmondta, hogy idáig több, mint ötven kérelmet kaptak olyan cégektől, amelyek a Huawei-jel állnak üzleti kapcsolatban, de ez a szám még emelkedni fog. Elbírálásukra az összes kérelem beérkezése után kerül sor.

Az engedélyek világos iránymutatást adnak majd az amerikai cégeknek, amelyek a kereskedelmi megszorítások enyhítésének bejelentése óta hiába vártak erre.

A Huawei májusban került feketelistára, június 29-én azonban Trump elnök bejelentette, hogy a gyártó ismét vásárolhat amerikai technológiát. A döntést a beszállítók lelkesen üdvözölték, ám a Fehér Ház illetékesei arra hívták fel a figyelmet, hogy az engedély csak "nem érzékeny" technológiára vonatkozik, és a további engedélyek kérdése függőben maradt.

A kínai cég egyébként a második negyedévben 17 százalékra növelte részarányát a globális mobilpiacon, és ezzel őrzi második helyét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.