Hirdetés
. Hirdetés

Sose találja ki, hány amerikai alkatrész van a Huawei csúcsmobiljában!

|

A P30 Próban a számuk nem éri el a teljes alkatrészmennyiség egy százalékát sem.

Hirdetés

Hirdetés

A Huawei Donald Trump elnöki rendelete értelmében nem használhat többé amerikai szoftvert és hardvert, ezért a gyártó most más beszállítói források után kénytelen nézni.

És talán nem is lesz megoldhatatlan feladat a számára, hogy elvágja az összeköttetést az amerikai cégekkel, mert a P30 Próban csak 15 olyan részegység van, ami az Egyesült Államokból érkezik: a DRAM-ot a Micron szállítja, a Gorilla védőüveg a Corning fejlesztése, a nyomtatott áramköri lap pedig a Compeq gyártmánya.

Ez a csúcsmobil teljes alkatrészszámának 0,9 százaléka, összesített értéke pedig 59,36 dollár (a mobil összköltsége 363,83 dollár).

A Huawei P30 Pro legtöbb alkatrésze Japánból érkezik (szám szerint 869, ami a teljes mennyiség 53.2 százaléka), de ezek viszonylag olcsó összetevők, együttvéve is csupán 83,71 dollárba kerülnek.

A Huawei eközben szoftvervonalon is aktív, javában csiszolgatja az Android-pótló operációs rendszert, amely a beavatottak szerint már idén ősszel megjelenik a kínai piacra szánt eszközökben.

Frissítés: Időközben Trump visszavonta a Huawei-t sújtó intézkedéseket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.