Hirdetés
. Hirdetés

Stephen Parry: komoly veszteség érte az IT-ipart a háborúval

|

A korábban a Fujitsu Strategy and Transformation üzletágának európai vezetője, valamint a Hewlett Packard Enterprise Global Change Introduction menedzsere mindenképpen visszalépésnek tekinti a háborút az IT-szektor szempontjából.

Hirdetés

Ukrajna az egyik legkedveltebb helyszín a harmadik fél által nyújtott szolgáltatások, különösen a mérnöki és informatikai készségek, tekintetében. Így Oroszország ukrajnai inváziója jelentős következményekkel jár az amerikai és európai vállalatokra nézve egyaránt. Pontosan milyen hatása van, mely vállalatokat érinti, mekkorák a számok, hogyan hat ez az árakra, és meddig tart ez a zavar, olyan kérdések, amelyekre nehéz válaszolni, de a jelenlegi helyzet mindenképpen fontos lépéseket igényel. Ezzel kapcsolatban Chester Wisniewskit, a Sophos vezető biztonsági szakértőjét már megszólaltattuk, most Stephen Perry-t, ismert üzleti és IT szakembert kérdezte a Computerworld:

"It's a backward step on so many fronts. Looking a little closer at the impact on the IT and software sector in particular, Ukraine, had established excellent technical, software and outsourcing capabilities and gaining world recognition for quality and expertise.

Having been to Ukraine on many occasions I can say the vitality, innovation and can-do attitude demonstrated by the technicians and business leaders alike created an exciting atmosphere for business enterprise. My heart and prayers are with the all the people of Ukraine."

A korábban a Fujitsu Strategy and Transformation üzletágának európai vezetője, valamint a Hewlett Packard Enterprise Global Change Introduction menedzsere mindenképpen visszalépésnek tekinti a háborút az IT-szektor szempontjából. Mint a Computerworldnek elmondta, Ukrajna kiváló műszaki, szoftver- és outsourcing-képességekkel rendelkezik, amit világszerte elismernek a minőség és a szakértelem terén. Stephen több alkalommal is járt a szomszédos országban, mindig is magával ragadta az a vitalitás, innováció és tenniakarás, ami az ukrán szakemberekre és üzleti életre jellemző. Mint mondta, szíve Ukrajnával van és imádkozik az ukrán népért.

Lapunk kiadója nemcsak aggódva és együttérzéssel figyeli az Ukrajnában zajló eseményeket, hanem adománygyűjtéssel is segíti a háború elől menekülőket. A Project029 Magyarország Kft. ezért adománygyűjtést kezdeményezett, a beérkező felajánlásokat pedig az ukrán-magyar határra szállítjuk, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat beregsurányi gyűjtőpontjára.

Ebben kérjük most olvasóink és partnereink segítségét, hogy aki teheti, járuljon hozzá a segélyszállítmányhoz.

Milyen adományokra van leginkább szükség?

Az adománygyűjtést több hazai segélyszervezettel egyeztetve kezdeményeztük, ahonnan azt az információt kaptuk, hogy az eddigi segélycsomagokban jelentős mennyiségű tartós élelmiszer található, azonban komoly hiány van a következőkből:

  • tisztálkodó szerek: szappan, tusfürdő, fogkrém, fogkefe, sampon
  • pelenka, bébitápszer, bébiétel, gyerekruha, lázmérő
  • női higiéniai termékek: tisztasági betét, betét, vatta (a körülmények miatt a tampon vagy a menstruációs kehely nem megfelelő)
  • vény nélkül kapható gyógyszerek, vitaminok, kötszerek
  • matrac, hálózsák, takaró
  • a járványhelyzet miatt: eldobható maszkok, covid-gyorstesztek, kézfertőtlenítő

Az adományokat 2022. március 3. és március 9. között a Project029 Magyarország Kft. irodájában gyűjtjük a 1065, Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 59. alatt (kapucsengő: 49).

A gyűjtőpontunk hétköznapokon 9-17 óra között várja a felajánlásokat, kollégáink ekkor tudják átvenni az adományokat. Egyéb időpont csak előzetes egyeztetést követően lehetséges.

Fontos, hogy a Project029 Magyarország Kft. nem vesz át pénzbeli adományokat!

A gyűjtési idő lejártával a segélyszállítmányt a segélyszervezetekkel egyeztetett helyszínekre fogjuk szállítani, azok sorsáról közösségi oldalainkon számolunk majd be.

További információ a gyűjtéssel kapcsolatban: Schrankó Péter (Computerworld, brandmenedzser)

Minden adományt meleg szívvel köszönünk!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.