Hirdetés
. Hirdetés

Steve Jobs pert nyert az Apple ellen

|

Egy olasz vállalat, amely az Apple-alapító nevét használja márkanévként, a bíróságon legyőzte az almás céget.

Hirdetés

Hirdetés

Egy "Steve Jobs" nevű olasz divatcég annak ellenére használhatja az Apple alapítójának nevét, hogy Cupertino nem sokkal a cég felfedezése után pert indított névbitorlás miatt.

Vincenzo és Giacomo Barbato 2012-ben folyamodott a Steve Jobs márkanév használatáért, amikor rájött, az Apple elfelejtett gondoskodni a név jogvédelméről.

A márkát az egész világra bejegyezték, és a testvérpár a nevet büszkén felírta saját ruháira.

Ilyen egy Steve Jobs farmer.

A bíróság megállapította, hogy az olaszok nem sértették meg az Apple jogait, és engedélyezte, hogy továbbra is Steve Jobs márkanév alatt forgalmazzák farmereiket és  T-shirtjeiket.

A két olasz azonban nem akar itt megállni: a ruhaneműk mellett egyéb termékeket, köztük mobilokat is árusítani szeretnének a márkanévvel, és mint mondják, a termékskála bővítése érdekében szívesen együttműködnének más gyártókkal.

Az Apple nem kommentálta a bíróság ítéletét, de aligha nyugszik bele, és minden valószínűség szerint további jogi lehetőségeket keres a névhasználat megakadályozására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.