Hirdetés
. Hirdetés

Súlyos bírságot kaphat a Google Oroszországban

|

Az internetes óriás az antitröszt hatóság szerint visszaél piaci túlsúlyával.

Hirdetés

Az orosz szövetségi monopólium ellenes testület úgy találta, hogy a Google és írországi leányvállalata, amelyeken keresztül az ügyfelekkel szerződést köt az Egyesült Államokon kívül, visszaélt a piaci túlsúlyával. A keresőkirály a hatóság szerint azzal követte el a visszaélést, hogy megköveteli az okostelefon-gyártóktól szoftvereinek telepítését az androidos mobilokra. Az ügyet még februárban tűzték napirendre, miután az orosz keresőszolgáltatás, a Yandex - amely szintén fejleszt mobil appokat, és saját androidos app áruházat üzemeltet - panasszal élt a Google ellen. Az orosz törvények szerint a kiszabható bírság elérheti a Google árúk és szolgáltatások helyi értékesítéséből származó bevételeinek a 15 százalékát.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.