Hirdetés
. Hirdetés

Synergon: 50 millió forintos nyereség az első kilenc hónapban

|

A továbbra is bizonytalan üzleti környezet ellenére a Synergon Csoport 5 százalékos árbevétel növekedés mellett 235 millió forint üzemi eredményt ért el az első kilenc hónapban.

Hirdetés

A Synergon Informatika Nyrt. adózott nyeresége az idei első háromnegyedévben konszolidáltan 50 millió forint volt, szemben az előző évi hasonló időszak 1,4 milliárd forintos veszteségével - közölte az informatikai társaság a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerinti tőzsdei gyorsjelentésében kedden, a BÉT honlapján.

A Synergon csoport árbevétele 2009. első kilenc hónapjában 12,2 milliárd forintot ért el, amely 5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakához képest, és a magyar leányvállalatok árbevétel-növekedését tükrözi.A csoport árbevételéből és közvetlen költségeiből számított nettó fedezettömeg 2009. első kilenc hónapjában 30 százalékkal, 4,3 milliárd forintra nőtt, ami 35 százalékos nettó fedezeti hányadnak felel meg.

A csoport 2009 első kilenc hónapjában 556 millió forint EBITDA (kamat-, adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti) eredményt ért el, amely 800 millió forintot meghaladó növekedés 2008 hasonló időszakához képest, és 5 százalékos EBITDA hányadnak felel meg. A működésből származó nettó cash-flow 348 millió forint volt. A működés eredményességét jelzi, hogy az időszak eredményében 399 millió forint az elsődleges tevékenységből adódott.

A Synergon részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak. Az informatikai papír a keddi kereskedést 835 forinton, a hétfői záróárnál két forinttal lejjebb zárta. Az elmúlt 52 hétben a Synergon legmagasabb árfolyama 970 forint, a legalacsonyabb 320 forint volt.

Új megrendelések
Lazarovits Márk, a társaság vezérigazgatója a cég szerdai közleménye szerint úgy nyilatkozott, hogy a harmadik negyedévben a piaci környezet nem javult, a válság jelei továbbra is jelen voltak a projektek csúszásában, elhalasztásában. Bár ez az időszak tradicionálisan a gyengébb időszakok közé tartozik, a csoport üzleti eredménye az év első kilenc hónapjában közel 235 millió forintot ért el, amelyben főleg a magyar leányvállalatok teljesítménye volt meghatározó.

- A harmadik negyedévben amellett, hogy több jelentős projektet zártunk le újabb megrendeléseket is sikerült elnyernünk elsősorban az ipari szektorban. Átadtuk a Magyar Televízió Kunigunda utcai komplexumának informatikai rendszerét, melyben társaságunk csaknem minden üzletága részt vett. A T-csoportnál lezártuk Digital Video Broadcasting Satellite projektünket, az Aegonnál befejeztük a Disaster Recovery Site megépítését. Új projektjeink közül az MFB-nél elkezdett, a bank üzletkritikus rendszereire vonatkozó katasztrófatűrő telephely kialakítását emelném ki, a Magyar Telekomnál pedig a korábban elkezdett és bevezetett IP Address Management projekthez történtek további értékesítések - tette hozzá a vezérigazgató.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.