Hirdetés
. Hirdetés

Szálló ablakok a térkép szélén

|

Lokális kereső- és online térképes szolgáltatásainak felpörgetését tűzte ki célul a Microsoft, amikor újabb céget kebelezett be - ezúttal a légi- és műholdas felvételekre alapuló térképeiről ismertté vált Vexcelt.

Hirdetés

A Microsoft csütörtökön jelentette be az akvizíciót, melynek pénzügyi részleteit egyelőre nem hozta nyilvánosságra. Az óriásvállalat reményei szerint a Vexcel termékei és technológiai háttere nagyban hozzájárul majd saját, Windows Live Local névre hallgató szolgáltatásának megerősödéséhez. A Windows Live Local a helyi üzleti szolgáltatásokat hivatott online térképein megjeleníteni, a Microsoft eddig vele képviseltette magát az online földrajzi keresők rendkívül kiélezett versenyében. A küzdelemben részt vesz többek között a Google, a Yahoo, az AOL és az Ask.com is, mindegyikük rendelkezik saját lokális keresővel. Az ilyen típusú alkalmazások rohamosan növekvő hirdetési értéke miatt az érdekelt vállalatok időt, pénzt és energiát nem kímélve fejlesztik vonatkozó szolgáltatásaikat.

A lokális kereséssel és térképezéssel foglalkozó weboldalak egy szteroidokon hízlalt üzleti mobiltelefonra hasonlítanak. A felhasználók lekérdezhetik a közelükben lévő kereskedelmi szolgáltatások listáját, melyek az online térképen meg is jeleníthetőek, vagy útmutatást kérhetnek, ha autóval kívánnak eljutni céljukhoz. A pontos koordinátákat légi felvételek és műholdas adatok alapján kapják meg, és gyakran más felhasználók utólagos kommentárjait, kiegészítéseit is elolvashatják.

A Microsoft vérmes reményeket fűz a Windows Live Localhoz, a redmondi cég elképzeléseiben egy olyan új oldal szerepel, mely élményt biztosít majd a céges- és magánfelhasználóknak egyaránt. Ez főleg a térképek látványvilágának gazdagabbá tételét jelenti, ide értve a 3D renderelést, a madárszem-optikát és az utcaszintű felvételeket is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.