Hirdetés
. Hirdetés

Szegény Windows 7-felhasználót az ág is húzza

|

Egy dél-angliai önkormányzat szerint a Microsoft felárat kér tőlük a Windows 10 lincenszeléséért.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft 2020. január  7-én megszünteti a Windows 7 támogatását, és mivel jelenleg még az asztali PC-k több, mint 35 százalékán ez a rendszer fut, a Windows 10-re történő átállás gondja rengeteg felhasználót érint.

A továbbfejlesztésnek a kényelmetlenségek mellett anyagi vonzatai is vannak, mert a Windows 10 futtatásához sok esetben a hardvert is tovább kell fejleszteni.

Európa szerte számos olyan önkormányzat néz szembe ezzel a problémával, amelyik még mindig a Windows 7-et használja, és most ébred rá, hogy teljes számítógépes gépparkja elöregedett, és a cserére rengeteg pénzbe fog kerülni.

Egy angliai önkormányzat - a sziget déli részén fekvő Bath és Észak-kelet Sommerset városi tanácsa - ráadásul azt állítja, hogy Microsoft monopolhelyzetével visszaélve magasabb licenszdíjakat próbál kisajtolni belőlük a Windows 10-ért.

A Microsoft egyelőre nem reagált a vádakra, de az tény, hogy a Windows 7 támogatásának beszüntetése lépéskényszerbe hozza az érintetteket, és ez a kiszolgáltatott helyzet nem javítja pozíciójukat az áralkuban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.