Hirdetés
. Hirdetés

Szélessáv a bicskei kistérségben

|

Az Albacomp megállapodott a Vértes Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulással a térség szélessávú internetes hálózatának kiépítéséről.

Hirdetés

A nettó 339 millió forint értékű beruházás a GVOP 4.4.2-es pályázat támogatásával és a kistérség 7 településének hozzájárulásával valósul meg. Az Albacomp a térség földrajzi adottságai miatt a hagyományos réz- és optikai kábelek mellett SDH és a hazánkban még kevésbé elterjedt WiMAX adatátviteli technológiát is alkalmazni fogja a hálózat kiépítésénél. Az új rendszer átadása 2008. február 15-én várható, ekkor több mint 8300 lakos számára válik elérhetővé a világháló szélessávú kapcsolaton keresztül.

A GVOP 4.4.2. pályázatok keretében eddig 61 önkormányzat összesen mintegy 10,8 milliárd forint értékű támogatásban részesült. Az önkormányzatok pályázási hajlandósága eddig igen magas volt, összesen 117-en jelentkeztek a kedvező feltételekkel megszerezhető forrásokra.

Az elmúlt évben az Albacomp rendszerintegrációs bevételeinek közel 20 százaléka származott a kistérségi fejlesztésekből, a most aláírt szerződést megelőzően a cég eddig 5 kistérségben kezdhette meg a szélessávú rendszerek kialakítását, amiből összesen 1,14 milliárd forint árbevétele származott.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.