Hirdetés
. Hirdetés

Szélvészgyorssá teszi a 3D-nyomtatást a Disney

|

A vállalat új technológiája percek alatt nyomtatja ki azt, ami más berendezésekben több órába telik.

Hirdetés

A Disney Research szabadalmi kérelmet nyújtott be egy háromdimenziós nyomtatási technológiára, amely nagy intenzitású fényt használ a fényérzékeny gyanta megszilárdítására egyetlen folyamatban, szükségtelenné téve a rétegről rétegre történő nyomtatást. A jelenleg elérhető 3D nyomtatási technológiák rendkívül lassúak: több órát vehet igénybe még a viszonylag kisméretű tárgyak elkészítése is. A sztereolitográfiás (SLA) 3D nyomtatáshoz hasonlóan a Disney megoldása is két vagy három nagy intenzitású fénysugarat használ a fényérzékeny gyanta megszilárdításához. Azonban az SLA nyomtatóktól eltérően a vállalat módszere nem rétegenként alakítja ki az objektumok körvonalát, hanem a teljes tárgyat a gyanta belsejébe vetíti, egy lépésben készítve el ily módon a modellt.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.